Clotilde Armand a afirmat, despre nemulţumirile privind lista candidaţilor USR la alegerile parlamentare că într-o mare măsură cei care aduc reproşuri în acest sens au dreptate. Ea precizează că este greu de crezut că unii colegii care s-au luptat 4 ani în Parlament cu „hidra pesedistă” nu se mai regăsesc primii pe liste. Aceasta avertizează că cine umblă cu ascunzişuri şi combinaţii îşi poate face bagajele şi „au revoir din acest proiect politic”.
„E multă forfotă în bula noastră pentru că unii colegi din USR se regăsesc pe locuri greu eligibile la Camera Deputaţilor sau la Senat. Scriu şi eu câteva rânduri despre «scandalul» din interiorul USR PLUS. În primul rând, am citit comentariile, criticile, acuzaţiile scrise de voi şi vreau să vă spun că într-o mare măsură aveţi dreptate. Da, este greu de acceptat faptul că unii colegi care s-au luptat în Parlament în ultimii 4 ani cu hidra pesedistă (cum nu s-a luptat nimeni în ultimii 30 de ani) nu sunt printre primii pe listele pentru Parlament. Apoi, este dificil de înţeles scoaterea de pe listă a unui coleg în pragul alegerilor interne. Toate acestea lăsate în suspensie şi neexplicate lasă o pată mare şi urâtă asupra noastră”, a scris Clotilde Armand marţi pe Facebook.
Ea mai spune că în cazul în care USR-PLUS face politică în scop personal, atunci nu vede nicio deosebire faţă de PSD sau alte partide „pline cu dinozauri politici”.
„Însă aş vreau să vă spun că în USR PLUS e cam greu cu combinaţiile şi cu ascunzişurile pentru că până şi certurile noastre interne sunt publice. Cine încearcă asta îşi poate face bagajele şi au revoir din acest proiect politic. Ştiu, suntem un deliciu pentru analiştii politici şi site-urile «pe surse’» care despică firul în patru. Dacă politica este făcută în scop personal nu văd deosebirea noastră faţă de PSD sau alte partide pline cu dinozauri politici. Cred că fiecare candidat care se regăseşte acum pe lista USR PLUS trebuie să aibă în minte că nu merge acolo pentru el, merge pentru ceilalţi, pentru oameni”, completează Armand.
Primarul ales al Sectorului 1 precizează că lupta pentru puterea internă nu trebuie să altereze ţelul USR-PLUS acela de a construi o Românie în care cetăţenii sunt pe primul loc.
„Sunt sigură că acolo unde am greşit vom repara. Da! Orice greşeală se plăteşte. Iar noi vom plăti în faţa electoratului. Şi eu recunosc că în felul acesta ştirbim încrederea românilor câştigată atât de greu. Dar ne vom reveni. Lupta pentru puterea internă n-are voie să altereze ţelul nostru: o Românie în care cetăţenii sunt pe primul loc, o naţiune unde românii nu sunt furaţi şi batjocoriţi de clasa politică. Şansa unei reforme politice profunde se construieşte doar pe cinste şi meritocraţie. O dată ce unul din aceste două ingrediente de mai sus dispare suntem doar nişte politicieni prăfuiţi, nişte costume anoste pierdute prin Casa Poporului”, a conchis Clotilde Armand.
Dan Barna le-a transmis colegilor din USR nemulţumiţi ca nu mai prind locuri eligibile pe lista candidaţilor la alegerile parlamentare şi care susţin că departajarea internă s-a făcut printr-un abuz, că atunci când îi va fi prezentată o dovadă de abuz, poate oricând discuta situaţia cu aceştia. Preşedintele USR a adăugat că oricând partidul poate decide să opteze pentru un alt lider, caz în care „cu plăcere i-aş înmâna acest mandat unui alt coleg”.
Alianţa USR-PLUS Bucureşti şi-a desemnat, sâmbătă, candidaţii pentru Parlamentul României. Lista pentru Senat este deschisă de Ştefan Pălărie, care a fondat şi condus aproape 10 ani Şcoala de Valori - un ONG educaţional. Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Claudiu Năsui, actualmente parlamentar şi lider al USR Bucureşti.
Senatoarea USR Florina Presadă este a şasea pe această listă, practic pe un loc neeligibil. „Prima pe judeţ, a doua pe ţară, a şasea pe listă! Iubiţi România cu ochii deschişi!”, a scris Presadă, sâmbătă pe Facebook.
Alte nemulţumiri au fost după ce biroul naţional a invalidat candidatura lui Vlad Teohari susţinută de USR-PUS Diaspora, după ce Comisia de arbitraj a partidului a dat un aviz negativ de integritate.
Teohari a semnat anul trecut o scrisoare deschisă iniţiată de Mihai Goţiu şi în care peste 100 de membri USR reclamau execuţiile din partid. Demersul fusese determinat de excluderea Olimpiei Ardelean ca urmare unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizaţiei judeţene Ilfov.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.