Liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul transmis duminică, de Ziua Naţională a Franţei, că Franţa ne-a fost întotdeauna prieten şi aliat, dar şi un izvor de civilizaţie europeană autentică, amintind că, încă de la generaţia paşoptistă, occidentalizarea socială şi instituţională a poporului român a avut ca model cultura şi societatea franceză. ”Idealurile Revoluţiei Franceze din 1789 sunt astăzi realităţi europene, pe care trebuie să le apărăm de inamicii libertăţii, egalităţii şi ai fraternităţii”, declară Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Franţa ne-a fost întotdeauna prieten şi aliat, dar şi un izvor de civilizaţie europeană autentică. Încă de la generaţia paşoptistă, occidentalizarea socială şi instituţională a poporului român a avut ca model cultura şi societatea franceză”, a scris Ciucă pe Facebook.
El afirmă că şi astăzi, Franţa este un aliat de încredere al României, cu planuri de creştere a capacităţii trupelor din ţară noastră - care urmează să ajungă la nivel de divizie până în 2027.
”Există un arc peste timp, care începe în urmă cu puţin peste o sută de ani, când generalul Henri Berthelot moderniza armata română. Ca şi atunci, şi acum traversăm o perioadă tulbure, cu ameninţări şi provocări, iar siguranţa pe care ne-o oferă trupele franceze sub stindard NATO este esenţială pentru stabilitatea României”, subliniază liderul PNL.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, el urează tuturor cetăţenilor francezi să se bucure şi să fie mândri de ţara lor.
”Idealurile Revoluţiei Franceze din 1789 sunt astăzi realităţi europene, pe care trebuie să le apărăm de inamicii libertăţii, egalităţii şi ai fraternităţii. Vive la France!”, conchide Nicolae Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.