Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că preşedinta USR, Elena Lasconi, şi-a exprimat dorinţa de a vedea politicieni serioşi, dar reacţia ei la ameninţările de la graniţe arată clar că nu face parte dintre aceştia. ”Dacă vrea să vină cu ceva constructiv în loc să creeze panică în mass-media o invit să discutăm”, spune Ciucă, după ce Elena Lasconi a scris pe Facebook că drone ruseşti au intrat pe teritoriul României şi tot ce am primit de la autorităţile române a fost un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Constanţa şi Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cel mai important lucru este să rămânem calmi! Doamna Lasconi şi-a exprimat dorinţa de a vedea politicieni serioşi care iau decizii complicate. Reacţia ei la ameninţările de la graniţele noastre arată clar că nu face parte dintre aceştia. Crearea de panică fără o evaluare detaliată a situaţiei este un semn de populism superficial, nu de leadership adevărat. Mai ales în contextul funcţiei pe care vrea să o obţină, e crucial să înţeleagă cum funcţionează domeniul apărării, deoarece paşii greşiţi pot provoca mai mult decât o simplă situaţie penibilă, pot afecta grav securitatea noastră”, a scris liderul PNL pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”Rusia continuă provocările la adresa ţărilor NATO iar serviciile secrete ale aliaţilor noştri au identificat deja multiple încercări de a ataca obiective din Regatul Unit, Polonia, Estonia sau Cehia, folosind cetăţeni angajaţi din ţări terţe ca forţă contractată pentru acte de sabotaj”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Dronele lansate de pe teritoriile controlate de armata lui Putin au încălcat spaţiul aerian al României şi Letoniei săptămâna aceasta. Ce trebuie să facem?! Acordul dintre Polonia şi Ucraina din iunie trebuie să fie un model pentru toţi vecinii Ucrainei de pe flancul estic al NATO, permiţându-le să doboare dronele şi rachetele ruseşti care vin în direcţia lor”, subliniază Ciucă.

El continuă: ”Trebuie să protejăm oamenii care locuiesc aproape de graniţele noastre cu mult înainte ca ameninţările să ajungă la ei. Avem nevoie de un acord similar cu Ucraina. Trebuie să înceapă de urgenţă audieri şi analiză în comisiile de specialitate din Parlament, iar la audieri să fie invitat inclusiv Şeful Apărării. De asemenea este nevoie de revederea procedurilor la nivel Aliat pentru misiunile de Poliţie Aeriană Întărită. Toate aceste trebuie să se desfăşoare înainte să se întâmple o situaţie similară sau chiar mai gravă”.

”Dacă Elena Lasconi vrea să vină cu ceva constructiv în loc să creeze panică în mass-media, o invit să discutăm aceste măsuri”, mai spune preşedintele PNL.

Reacţia lui Nicolae Ciucă vine după ce Elena Lasconi a transmis că ”este absolut revoltător să aflăm de la ucraineni mai multe decât de la autorităţile române” în cazul dronelor.

”Drone ruseşti au intrat azi-noapte pe teritoriul României şi tot ce am primit de la autorităţile române a fost un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Constanţa şi Tulcea. Domnule preşedinte Iohannis, domnule premier Ciolacu, aveţi de gând să ne explicaţi şi nouă ce se întâmplă? Care e situaţia de fapt şi ce face România? În primăvară, şeful Armatei ne cerea să modificăm legislaţia pentru a putea doborî dronele care intră pe teritoriul nostru. Domnule Ciolacu, aveţi 60% din Parlament, faceţi ceva? Generalul Ciucă are vreun cuvânt de spus sau nu-l lasă şeful lui, Klaus Iohannis? România este în NATO şi asta este o mare realizare, dar România are nevoie de politicieni serioşi într-un context dificil”, a scris Lasconi pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.