Preşedintele PNL şi al Senatului Nicolae Ciucă, afirmă că este important referendumul propus pentru Capitală, „tocmai în această în idee în care să se separe foarte clar obiectivele, responsabilităţile primăriilor de sector cu cea a municipiului Bucureşti”, dar şi modul de finanţare a administraţiilor locale. Ciucă spune că „aceste chestiuni care lasă, la un moment, dat, să se suprapună şi responsabilităţile, şi modul de administrare, au nevoie de o clarificare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Eu cred că este important să vedem referendumul propus pentru Capitală, tocmai în această în idee în care să se separe foarte clar obiectivele, responsabilităţile primăriilor de sector cu cea  a municipiului Bucureşti şi, de aci înainte, partea de finanţare”, a declarat, sâmbătă, preşedintele Senatului.
Nicolae Ciucă a precizat că a ajuns la aceatsă concuzie în urma disucţiilor pe care le-a avut cu cei doi primari pe care PNL îi are la sectoarele 1 şi 6 ale Capitalei. 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Discutând cu Ciprian Ciucu şi cu George Tuţă, tocmai aceste chestiuni care lasă, la un moment, dat, să se suprapună şi responsabilităţile şi modul de administrare, au nevoie de o clarificare şi, în felul acesta cred că este un lucru foarte bun pentru asumarea responsabilităţii, pentru asumarea proiectelor, finalizarea lor într-un timp cât mai scurt şi asta aşteaptă oamenii de la noi , nu altceva”, a conchis Ciucă.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, luni, cu 47 de voturi favorabile şi două voturi împotrivă, pentru organizarea referendumului local propus de primarul Nicuşor Dan. Acesta ar urma să fie organizat în data de 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Întrebarile la care vor fi chemaţi să răspundă bucureştenii sunt: – „Sunteţi de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?” şi  „Sunteţi de acord ca Primarul General al Municipiului Bucureşti să emită Autorizaţiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.