Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari, întrebat luni dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura acesteia la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024. El a mai spus că nu avut loc o discuţie între cele două partide privind sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Întotdeauna duceţi discuţia către anumite persoane. Vreau să vă reamintesc că şi în 2024 sunt alegeri şi pentru funcţia de preşedinte în Republica Moldova, şi mai devreme decât în România. Sunt unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi ai unificării României Mari”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat luni la România TV despre o posibilă susţineri de către PSD şi PNL a candidaturii actualului preşedinte al Republici Moldova şi la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024.

Chestionat dacă există vreo lege care care să împiedice o candidatură a Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din România şi Republica Moldova, liderul PSD a răspuns: „Trebuie să ai dublă cetăţenie. Există şi candidaţi în România care au dublă cetăţenie sau pot avea dublă cetăţenie”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Avem o criză de securitate în zonă şi trebuie să fim foarte atenţi la un întreg context. Una e ceea ce ne dorim sau considerăm că e corect şi alta este realitatea. Este un scenariu de lucru. Nimeni nu o poate împiedica pe doamna Maia Sandu să candideze. Eu o susţin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu prin perioada şi mai dificilă prin care trece Republica Moldova, dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite”, a completat Ciolacu.

De altfel, întrebat despre sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale de către PSD şi PNL, Marcel Ciolacu a precizat că nu a avut loc nicio discuţie în acest sens.

„Nu s-a discutat acest lucru. Dacă avem candidaturi separate la europarlamentare, la locale, e foarte greu să avem un candidat comun la prezidenţiale. Am avut o construcţie politică, USR, care au avut un anumit traseu comun şi locale şi generale. A fost în jurul unui duşman comun, care în acel moment se numea Traian Băsescu. Cred că nici eu, nici Ciucă nu avem un duşman comun. Eu şi Nicolae Ciucă suntem nişte oameni de bună credinţă, nu poate să conteste cineva acest lucru, şi cred că implicarea noastră în actul de guvernare a fost pentru a depăşi această perioadă complicată. Dacă există un program de ţară pe care să şi-l asume ambele partide, de fapt să fie o construcţie politică nu pentru că există un duşman comun, ci pentru că există o viziune comună în ceea ce priveşte viitorul României. Nu a existat până acum o astfel de variantă în interiorul coaliţiei, nimeni nu a făcut o astfel de propunere. Îmi doresc mult ca România să depăşească această perioadă complicată, întreaga Europă. Mi-aş dori în continuare o coaliţie formată din cele două mari partide”, a mai explicat liderul social-democraţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.