Camera Deputaţilor discută, marţi, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind Fondul Suveran, iar liderul Pro România, Victor Ponta, anunţă că votul pentru acest act normativ este ”primul test al schimbării în Parlament”. ”Putem să vedem dacă Dragnea - Vâlcov - Dăncilă - Ghizdeanu mai conduc România sau nu”, susţine Ponta, care afirmă că legea a fost gândită de Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov ” la iniţiativa unor grupuri de interese din Israel şi Rusia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Azi este primul test al SCHIMBĂRII în Parlament! Putem să vedem, cu această ocazie, dacă Dragnea - Valcov - Dancila - Ghizdeanu mai conduc România sau nu. Azi, la Camera Deputaţilor (punctul 9 pe ordinea de zi) trebuie votată Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind Fondul Suveran)! Deputaţii Pro Romania solicită tuturor grupurilor parlamentare să votăm pentru RESPINGEREA acestei iniţiative care afectează grav interesele naţionale ale României”, a scris, marţi, pe Facebook, Victor Ponta.

Acesta susţine că legea a fost gândită de Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov ” la iniţiativa unor grupuri de interese din Israel şi Rusia”.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Dacă a uitat cineva - Fondul Suveran a fost gândit de Dragnea şi Valcov la iniţiativa unor grupuri de interese din Israel şi Rusia/ actele normative necesare au fost semnate de Dăncilă şi Teodorovici - se dorea trecerea ultimelor companii rămase încă în proprietatea României (Hidroelectrica, Romgaz, Aeroportul Otopeni, Portul Constanţa, Salrom şamd) în administrarea unor indivizi privaţi. Toate aceste companii (care valorează aproximativ 20 de miliarde de euro şi reprezintă avuţia noastră comună) au fost evaluate de Ghizdeanu la mai puţin de 2 miliarde - fraudă pusă la cale prin Fondul Suveran era de peste 18 miliarde de euro - şi lasă România fără nicio companie naţională!”, a mai scris Ponta.

Acesta afirmă că până acum proiectul a fost întârziat, dar există şansa orpririi sale definitive prin votul de la Camera Deputaţilor.

”Azi, în Camera Deputaţilor, putem să oprim definitiv această tentativă de fraudă fără precedent. Cât despre sancţiuni penale - când vom avea cu adevărat instituţii anticorupţie în România - o să fie traşi la răspundere cei vinovaţi. Acum însă .... nu se întâmplă nimic!”, a încheiat Ponta.

În 15 noiembrie 2018, Guvernul a adoptat Ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care ar urma să aibă o capitalizare de circa 9 miliarde de lei. Ulterior, vor fi stabilitate şi companiile care intră în Fond, a anunţat atunci ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Liderul Pro România a anunţat ncă de atunci că va depune plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă şi a ministrului Eugen Teodorovici.

Liderul PSD din acel moment, Liviu Dragnea, afirma, referitor la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, că nu este afectat deficitul bugetar, nu sunt afectate plafoanele şi că "tot acest mecanism economico-financiar a fost luat în calcul atunci când s-a construit bugetul".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.