Camera Deputaţilor cumpără un nou sistem audio-video HD pentru sala de plen din cauză că actualul sistem nu funcţionează în totalitate, patru camere fiind stricate, după 12 ani de activitate. Achiziţia, de aproape 2 milioane de lei, este necesară şi pentru pregătirea reuniunii Adunării Parlamentare a NATO, care va avea loc la Bucureşti în această toamnă.
"Din 7 camere montate iniţial în 2005 mai funcţionează 3 în momentul de faţă, restul echipamentelor care servesc la mixare şi comutare sunt de mult ieşite din fabricaţie şi avem probleme cu piesele de schimb. Există o cerinţă imperativă a conferinţelor ce urmează să se desfăşoare în această sală, în sensul că toate cele 512 locuri din sala de plen trebuie să fie afişate pe ecran în funcţie de cine ia cuvântul", a explicat Alexandru Tănase, şeful Direcţiei Tehnic a Camerei Deputaţilor.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Noul sistem va avea zece camere.
"Acum pregătim sala pentru AP NATO, care are acest format de conferinţă. În cazul în care se va decide acest tip de procedură, vom fi capabili să luăm şi acest tip de imagini. Înlocuim proiectoarele din laterale, vor fi două ecrane", a mai spus Alexandru Tănase.
Camera Deputaţilor a lansat o licitaţie pentru cumpărarea unui sistem audio-video complet pentru sala de plen, în valoare de 1,9 milioane lei (peste 400.000 euro), pentru asigurarea fluxului video cu circuit închis din timpul şedinţelor de plen. Noul sistem va fi format din 10 camere de filmat, display-uri şi procesatoare de grafică.
Sistemul va trebui să asigure fluxul video cu circuit închis al Camerei Deputaţilor, care este distribuit gratuit la cerere către mass-media (televiziuni naţionale sau internaţionale acreditate) şi care este transmis pe circuite dedicate către instituţii din cadrul administraţiei centrale, dar şi publicat pe pagina de web a instituţiei.
Potrivit caietului de sarcini, semnalul transmis va trebui să fie Full HD, Camera Deputaţilor solicitând 10 camere controlate de la distanţă, plus cameră suplimentară dedicată interpretului pentru persoane cu deficienţe de auz, echipamente de procesare video şi audio, echipamente grafice, echipamente monitorizare semnal video şi control, transport semnal, distribuţie, routare şi conversie semnal video şi mobilier tehnologic şi funcţional.
Pentru sala de plen vor fi montate patru ecrane cu diagonala de 1,63 metri.
Sistemul trebuie să asigure posibilitatea afişării în timp real de grafică suplimentară peste imaginea oratorului, fiind nevoie de un generator de caractere CG (Computer Graphics) pentru introducerea graficii necesare, potrivit caietului de sarcini.
Camera Deputaţilor deţine echipamente similare şi în acest moment, însă ele sunt vechi şi mult mai puţin performante.
Valoarea totală estimată a sistemului este de 1.890.756 lei (circa 414.000 euro).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.