Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, s-a întâlnit joi cu Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO al companiei MASDAR, şi Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, E.S. Sultan Mohamed Majed Alali, el afirmând că unul dintre cele mai importante parteneriate pentru Ministerul Energiei este cel dintre Hidroelectrica şi MASDAR un jucător major la nivel global pentru investiţii în energie verde. Ministrul anunţă că o primă investiţie avută în vedere este un proiect pilot de montare a panourilor fotovoltaice plutitoare pe sapte lacuri de acumulare de pe râul Olt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Unul dintre cele mai importante parteneriate pentru Ministerul Energiei este cel dintre Hidroelectrica şi MASDAR, un jucător major la nivel global pentru investiţii în energie verde. Astăzi am avut plăcerea să primesc vizita Domnului Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO al companiei MASDAR, şi a Ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România, E.S. Sultan Mohamed Majed Alali”, anunţă ministrul Energiei pe Facebook.

Potrivit lui Sebastian Burduja, MASDAR este unul dintre pionerii globali în investiţii şi dezvoltarea proiectelor de energie, având în operare şi dezvoltare capacităţi de peste 15.000 MW putere instalată.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”În România, Masdar lucrează îndeaproape cu Hidroelectrica la înfiinţarea unei societăţi mixte pentru realizarea de proiecte solare fotovoltaice terestre si flotante, precum si pentru implementarea de sisteme de stocare a energiei in baterii”, precizează Burduja. Ministrul Energiei arată că o primă investiţie avută în vedere este un proiect pilot de montare a panourilor fotovoltaice plutitoare pe sapte lacuri de acumulare de pe râul Olt.

”De asemenea, există potenţialul ca cele două companii să urmărească oportunitati noi şi în alte tehnologii, precum generarea din surse eoliene terestre sau pe mare, atât în România cât şi peste graniţe. Ţinta companiei pe care Hidroelectrica şi MASDAR o vor forma este o capacitate de minim 2000MW în următorii trei ani”, subliniază ministrul.

”Acest parteneriat strategic este o dovadă în plus că Hidroelectrica este o companie matură, internaţională, cu planuri de dezvoltare în noi linii de afaceri. Mai mult, este un exemplu concret al relaţiei speciale dintre România şi Emiratele Arabe Unite, care sunt angajate în promovarea sustenabilităţii şi a diversificării surselor de energie”, completează Sebastian Burduja.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.