Deputatul PSD şi fost ministru al Muncii Marius Budăi a afirmat că încercarea reprezentanţilor USR de a mima faptul că îi interesează de soarta pensionarilor, în contextul în care au cerut sesiune extraordinară pentru corectarea legii pensiilor, este „cel puţin hilară, dacă nu chiar caraghioasă”, pe motiv că ei sunt cei care atunci când erau la guvernare împreună cu PNL şi-au asumat „cu cinism un plafon de 9,4% din PIB pentru pensii în PNRR, blocând astfel orice speranţă de mai bine pentru părinţii şi bunicii noştri pentru următorii 50 de ani”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


„USR şi «grija» faţă de seniorii României! Într-o încercare cel puţin hilară, dacă nu chiar caraghioasă, USR pare că se interesează de soarta seniorilor României. USR a cerut recent organizarea unei sesiuni extraordinare pentru modificarea Legii pensiilor, lege pe care dumnealor când au fost la guvernare împreună cu PNL au blocat-o prin trecerea în PNRR, cu scopul principal de a nu acorda majorările prevăzute”, a scris Marius Budăi, miercuri pe Facebook.

El a vorbit despre trei aspecte extrem de importante de care USR pare să uite, sau „sigur îşi doresc ca cetăţenii români să uite” şi anume:

„1. USR şi-a asumat cu cinism un plafon de 9,4% din PIB pentru pensii în PNRR, blocând astfel orice speranţă de mai bine pentru părinţii şi bunicii noştri
pentru următorii 50 de ani;

2. USR în anul 2021, aflaţi la guvernare împreună cu PNL, a dat 0(ZERO) lei majorare la pensii - 0(ZERO) lei;

3. ⁠USR a atins apogeul când un ministru de-al dumnealor, aflat în funcţie la acel moment, le-a spus cetăţenilor români că trebuie să iasă din câmpul muncii atunci când mor. Adică să nu mai încasăm pensie NICIODATĂ , NICIUN LEU pentru ce muncim şi cotizăm o viaţă întreagă”, a reamintit Budăi.

Fostul ministru al Muncii a adăugat că de când nu mai este USR la guvernare s-au întâmplat lucruri bune pentru seniori.

„- s-au majorat pensiile şi vor continua să fie majorate; - ⁠s-a aprobat o nouă Lege a pensiilor şi astfel în aceste momente pensiile se recalculează; - ⁠s-a eliminat, prin grija PSD şi a premierului Marcel Ciolacu, acel plafon nedrept de 9,4% din PIB şi astfel sunt posibile şi recalcularea şi următoarele majorări.Spun un plafon nedrept pentru că în nici o legislaţie din statele membre ale Uniunii Europene nu există aşa ceva, dar USR i-a vrut săraci pe părinţii şi bunicii noştri pentru următorii 50 de ani”, a completat social-democratul.

Reprezentanţii USR au cerut, marţi, liderilor PSD şi PNL să accepte convocarea unei sesiuni extraordinare în care să fie dezbătut şi votat de urgenţă proiectul depus de parlamentarii USR Oana Ţoiu, Radu Miruţă şi Irineu Darău, proiect care repară aberaţia din noua lege PSD-PNL a pensiilor.

Parlamentarii acestui partid au arătat că, „dacă această aberaţie nu va fi corectată în timp util, cei care au muncit în condiţii grele de muncă şi care au contribuit mai mult pe perioada vieţii active vor fi sancţionaţi, de la 1 septembrie, cu tăierea unei părţi consistente a pensiei”.
 

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.