Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă că Guvernul alocă luni 100 de milioane lei din Fondul de rezervă bugetară pentru cei afectaţi de inundaţii. Fiecare gospodărie afectată va primi 10.000 de lei pentru a acoperi nevoile imediate şi aceeaşi sumă va fi dată pentru fiecare victimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Un pas esenţial pentru cei afectaţi de inundaţii: În şedinţa de Guvern de astăzi se vor aloca 100 de milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru cei care şi-au văzut agonisirile distruse de viituri”, anunţă ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş precizează: ”Concret, fiecare gospodărie afectată va primi 10.000 de lei pentru a acoperi nevoile imediate, iar în cazurile tragice în care s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti, familiile vor beneficia suplimentar de aceeaşi sumă pentru fiecare victimă”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Vom face toate demersurile pentru a ne asigura că aceste ajutoare ajung cât mai rapid la cei care au nevoie, fie în numerar, fie prin transfer bancar, conform opţiunii fiecărui beneficiar”, mai arată ministrul.

”Imaginaţi-vă ce înseamnă să priveşti, cu inima strânsă, cum tot ce ai construit de-a lungul anilor se scufundă în ape nemiloase. Să simţi pământul fugind de sub picioare, în timp ce casa în care ai crescut copii şi ai visat este înghiţită de furia naturii. Să vezi grajdurile goale, în care nu mai e nicio suflare de viaţă, şi câmpurile în care ai muncit cu sudoare şi speranţă, acum devastate. În faţa unei asemenea dureri, oamenii nu vor fi singuri. Măsura aceasta de sprijin este doar începutul, vom continua să ne asigurăm că fiecare persoană afectată are sprijinul necesar pentru a-şi reconstrui viaţa şi locuinţa”, arată ministrul.

Guvernul se reuneşte, luni, de la ora 15.00, într-o şedinţă extraordinară, pentru adoptarea măsurilor de ajutor pentru persoanele afectate de inundaţiile din Galaţi şi Vaslui. Premierul Marcel Ciolacu nu va mai merge în zonele inundate, în cursul zilei de astăzi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.