Primarul localităţii Sânmihaiu de Câmpie, viceprimarul, secretarul primăriei şi un viitor consilier local au fost reţinuţi pentru infracţiuni de corupţie şi fals în legătură cu acordarea voturilor în procesul electoral local, după ce au fost eliberate în fals mai multe adeverinţe pentru stabilirea domiciliului/reşedinţei pe raza comunei unor persoane care, conform anchetatorilor, în schimbul sumei de 700 de lei, ”ar fi urmat să voteze un anumit candidat/partid la alegerile locale”. Filiala PSD Bistriţa Năsăud a transmis că ”instituţiile statului competente sunt singurele care trebuie să analizeze orice suspiciune şi să analizeze dacă există încălcări ale legii”, până la soluţionarea situaţiei, persoanele în cauză beneficiind de prezumţia de nevinovăţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ieri, 25 iulie 2024, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa – Năsăud, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Maramureş, Cluj, Sălaj şi Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa – Năsăud, au pus în aplicare 7 mandate de  percheziţii domiciliare, dintre care unul la sediul unei primării şi 6 la persoane fizice. De asemenea, au fost puse în executare 5 mandate de aducere a unor persoane la sediul unităţii de parchet”, anunţă vineri DGA.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Activităţile au vizat strângerea unor probe cu privire la comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat,  fals, uz de fals, fals informatic şi coruperea alegătorilor
.
”În fapt, în perioada martie - iunie 2024, funcţionari din cadrul unei primării  din judeţul Bistriţa Năsăud, au eliberat în fals mai multe adeverinţe pentru stabilirea domiciliului/reşedinţei pe raza comunei a unor persoane care în realitate nu deţineau proprietăţi în perimetrul respectiv, cu scopul de a vota un anumit candidat/partid la alegerile locale din data de 09.06.2024. În urma schimbării domiciliului şi a exercitării votului, fiecare persoană a primit suma de 700 de lei”, informează DGA.
 
Primarul localităţii, viceprimarul, secretarul primăriei şi un viitor consilier local.au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
 
Totodată, faţă de un alt viitor consilier local, a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
În cursul zilei de vineri, cele 4 persoane reţinute vor fi audiate la unitatea de parchet, urmând ca procurorul să dispună cu privire la măsurile ulterioare. De asemenea, ofiţerii DGA – Bistriţa Năsăud pun în executare un mandat de aducere pentru încă o persoană, funcţionar în cadrul aceleiaşi primării, în vederea audierii la unitatea de parchet.
Surse apropiate anchetei afirmă că vizat este primarul PSD al comunei Sânmihaiu de Câmpie Ioan Mate, viceprimarul Dorin Nicula, secretarul primăriei Lucian Adin Dragomir Oltenaş şi un viitor consilier local. De asemenea, se pare că în cazul a aproximativ a 100 de persoane există dovezi privind implicarea în acest caz.
Referitor la această situaţie, Organizatia PSD Bistrita-Năsăud consideră că instituţiile statului competente sunt singurele care trebuie să analizeze orice suspiciune şi să analizeze dacă există încălcări ale legii.
”Am susţinut mereu că nimeni nu este mai presus de lege şi aşteptăm să vedem care sunt concluziile cercetărilor în curs. Până la soluţionarea situaţiei, persoanele în cauză beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis filiala PSD Bistriţa Năsăud.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.