Preşedintele PMP, Traian Băsescu apreciază, într-o postare pe Faebook, că imaginea de om onest a premierului Dacian Cioloş este ”un film SF”, fostul şef al statului reproşându-i lui Cioloş că menţine în Guvern miniştri cu probleme de imagine şi credibilitate şi că face un joc politic dublu prin care urmăreşte să-şi păstreze postul şi după alegeri, indiferent cine va fi câştigătorul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În România rulează filmul SF «Onestitatea lui Cioloş»! Moţiune simplă împotriva Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru neplata la timp a subvenţiilor către agricultori. Moţiunea este adoptată de Parlament, dar «onestul» Dacian Cioloş stabileşte că ministrul rămâne în guvern. Moţiune simplă împotriva Ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Moţiunea este adoptată de Parlament, dar «onestul» Dacian Cioloş stabileşte că Raluca Prună (care a minţit la CEDO, pentru care drepturile fundamentale sunt un moft şi care nici până astăzi n-a răspuns public dacă a fost angajată al unui serviciu secret) rămâne în guvern”, a scris Băsescu.

El îi reproşează ”onestului” Dacian Cioloş menţinerea în Guvern a ministrului Energiei, Victor Grigorescu, deşi acesta ar fi suspectat de spălare de bani printr-un site pirat şi a lui Vlad Voiculescu, despre care Băsescu susţine că are rude implicate în piaţa medicamentelor. Lista este completată de ministrul Economiei, Costin Borc care, potrivit lui Băsescu, ”batjocoreşte pur şi simplu producătorii români de alimente la expoziţia SIAL de la Paris sau la târgul de turism de la Dubai. Pentru «onestul» Dacian Cioloş nu este nici o problemă umilirea firmelor româneşti, ministrul este bun în funcţie”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

De lipsă de onestitate îl acuză Băsescu pe Cioloş şi pentru subscripţia publică pentru Cuminţenia Pământului care a fost un eşec, dar premierul a descris-o ca un succes.

”Tot «onestitatea» îl face pe Cioloş, să-şi împrăştie miniştrii şi secretarii de stat prin mai multe partide pentru că informaţiile cu privire la «atmosfera» despre el trebuie cunoscută şi înainte şi în timpul şi mai ales imediat după alegeri (stil bruxellez, ce să-i faci)”, a afirmat preşedintele PMP.

Lipsa de onestitate a premierului ar fi demonstrată, în opinia lui Băsescu, şi de faptul că Cioloş a anunţat o plaformă neutră politic şi că aşteaptă să vadă cine va câştiga alegerile. ”Dacă vor câştiga liberalii biata Alinuţa (Alina Gorghiu - n.red.) îl va face premier, dacă va câştga PSD se va ocupa Iohannis şi Codruţa (Kövesi - n.red.) să-l convingă pe Dragnea că platforma de principii a «onestului» Dacian Cioloş este la fel de bună şi pentru socialişti, dar că nu poate fi implementată decât de un om «onest» ca Dacian Cioloş reinstalat la Palatul Victoria”, conchide Traian Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.