AUR a depus miercuri, în Senat, o moţiune simplă care îl vizează pe ministrul Energiei, Sebastian Burduja şi care va fi dezbătută luni. ”E semn că facem treabă bună, iar asta deranjează”, a reacţionat ministrul Sebastian Burduja. El arată că, pentru toţi cei pe care îi deranjează, are o veste proastă: nu se vor opri nicio secundă. ”În joc sunt securitatea şi competitivitatea României”, mai spune Burduja.
AUR a depus în Senat o moţiune simplă care îl vizează pe ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Moţiunea este intitulată ”Ministrul Energiei - un lider fără direcţie, între promisiuni verzi şi realităţi gri” şi a fost semnată de 45 de senatori.
Moţiunea simplă urmează să fie dezbătută luni, 31 martie, ora 16.00, în plenul Senatului.
Ministrul Energiei a reacţionat, miercuri, la gestul Opoziţiei: ”Pentru că am atras peste 14 miliarde de euro fonduri europene pentru sectorul energetic românesc, pentru că am semnat contracte pentru peste 5000 MW din surse regenerabile şi aproape 2000MW pe gaz, pentru că am pus pe drumul fără întoarcere Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, după zeci de ani de blocaje, pentru că am deblocat investiţiile strategice de la Răstoliţa, Tarniţa, Iernut şi Rovinari V, pentru că anul trecut am pus în funcţiune capacităţi noi de producţie cât în precedenţii 8 ani la un loc, pentru că mi-am asumat lupta cu toţi cei care sabotează independenţa energetică a României — primesc azi, de la senatorii izolaţionişti, o moţiune simplă”, spune ministrul.
Sebastian Burduja arată că ”e semn că fac treabă bună, iar asta deranjează”.
”Semnatarii moţiunii sunt, în bună parte, cei care au votat: împotriva ajutorului de stat pentru salvarea cărbunelui din Valea Jiului, împotriva legii pentru finalizarea hidrocentralelor abandonate, împotriva legii energiei eoliene offshore. Nu-i nicio problemă. Vin în Parlament luni şi o să vă arăt exact ce-am făcut în ultimele 21 de luni alături de o echipă excepţională din Ministerul Energiei. Cu cifre. Cu fapte. Cu proiecte semnate şi finalizate. Nu pentru mine. Pentru o Românie cu lumina aprinsă astăzi şi mai ales pentru generaţiile de mâine”, anunţă Burduja. El dă şi câteva exemple: 515 milioane lei pentru eficienţă energetică în industrie; 842 MW noi în cogenerare, în 4 mari oraşe, 361 milioane EUR granturi accesate şi contracte semnate pentru modernizarea CET-urilor din Bucureşti, după 70 de ani, 5,1 miliarde euro granturi pentru producţia de energie regenerabilă, Primele baterii româneşti de stocare produse în colaborare cu Lockheed Martin, Strategia naţională energetică, adoptată după 17 ani de blocaje”.
”Pentru toţi cei pe care îi deranjăm, am o veste proastă: nu ne oprim nicio secundă. În joc sunt securitatea şi competitivitatea României. Fiecare MW nou înseamnă şansa românilor la facturi mai mici şi un trai mai bun. Şi pentru asta merită fiecare zi lungă şi noapte nedormită”, subliniază Burduja.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.