Jurnalistul Dan Andronic a declarat luni, înainte de audierea din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că va oferi mai multe detalii pentru a face un tablou mai complet cu privire la noaptea scrutinului, el ţinând să precizeze că nu vrea să fie „un serial memorialistic”, ci „un efort de vidanjare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Voi da mult mai multe amănunte decât cele pe care le-am menţionat în scris. Nu sunt date noi, este un tablou mult mai complet, nu am aflat nimic între timp sau chiar dacă am aflat, până la urmă nu acesta este obiectul audierii nici de aici, nici de la Parchet, ci să povestesc experienţa mea”, a afirmat Dan Andronic.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El a susţinut că obiectivul comisiei este „destul de ambiţios”, în condiţiile în care şi-a propus să stabilească dacă alegerile prezidenţiale din 2009 au fost fraudate.

„Mi-e foarte greu să vă spun acum dacă poate face lumină sau nu, obiectivul este destul de ambiţios, să vorbeşti de fraudarea alegerilor la opt ani de la producerea lor e uşor cam complicat să dovedeşti. Din punctul meu de vedere, eu nu am vorbit niciun moment de fraudarea alegerilor, eu am vorbit de prezenţa doamnei Kovesi, procuror general la acea vreme, a domnului George Maior, directorul SRI şi a domnului Florian Coldea, prim-adjunct al SRI, în casa lui Gabriel Oprea”, a completat jurnalistul.

Andronic a mai spus că nu vrea să fie un serial memorialistic, ci „un efort de vidanjare”.

„E vorba de un context, eu l-am intitulat operaţiunea «Noi suntem statul», este vorba de lucruri pe care le-am aflat recent, pe care le-am pus în legătură cu alte evenimente şi întâmplări, nu am început cu această experienţă personală pentru că nu am vrut să fie un serial memorialistic. Nu m-am gândit niciun moment să îmi scriu memoriile, ci pur şi simplu să încercăm, dacă vreţi, un efort de vidanjare”, a afirmat el.

Dan Andronic a susţinut că „audierile nu au valoare penală, ci politică, peste tot în lume aceste lucruri sunt publice”. 

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi-a început luni activitatea, primul audiat fiind jurnalistul Dan Andronic, de la ale cărui dezvăluiri a pornit controversa privind implicarea unor politicieni şi şefi ai unor instituţii publice în scrutinul de acum 8 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.