Alianţa USR-PLUS propune un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie.
Pentru începerea procesului de recrutare, cei doi co-preşedinţi ai Alianţei i-au adresat o invitaţie lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociaţii şi actori relevanţi şi cu interese diverse. Acest grup consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal şi elementele de competenţă necesare pentru a demara proiecte în sprijinul comunităţii, arată un comunicat de presă al USR-PLUS.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
USR-PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu şi patrimoniul natural şi cultural şi cu sprijinul şi implicarea în decizii a comunităţii locale şi asociaţiilor civice.
Numirea nu poate fi doar o simplă decizie politică ci una care să implice comunitatea acestei rezervaţii naturale cu un potenţial imens în care e nevoie de o viziune împărtăşită de toată comunitatea cu interese în Deltă.
„Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării pentru că dezvoltarea durabilă a zonei e un obiectiv naţional şi chiar european prin valoarea şi marimea finanţărilor de la UE care pot fi atrase. Faptul că implicăm în această alegere a conducerii ARBDD, încă de la început, asociaţii de pescari, asociaţii care protejează patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru că vrem o viziune împărtăşită pentru viitorul Deltei şi o colaborare strânsă între comunitate şi administraţie“, a afirmat Dacian Cioloş, copreşedintele USR-PLUS, deputat european şi preşedintele Renew Europe.
La rândul său, Dan Barna a declarat că printr-un proces transpararent şi consultativ, Alianţa vrea să arate că numirile se fac ţinând cont de părerea tuturor celor din comunitatea Delta Dunării.
„Vom arăta că numirile pe care le facem ţin cont de părerea tuturor celor din această comunitate specială extraordinară care este Delta Dunării. Îi implicăm în această numire pe toţi actorii civici, administrativi şi economici care pot fi nişte parteneri activi ai viitorului guvernator cu idei şi proiecte dar şi sprijin atîta timp cât toţi îşi doresc dezvoltarea durabilă a zonei Deltei”, a explicat spune Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS şi vicepremier
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.