Vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru susţine că, prin invitarea liderului S.O.S România, Diana Şoşoacă, la consultările de la Palatul Victoria, este legitimat extremismul în România, el adăugând că funcţia de preşedinte al României trebuie protejată pentru ”a nu fi confiscată” de un membru PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalul Alexandru Muraru a scris, luni seară, pe Facebook, că acţiunea premierului PSD Marcel Ciolacu de a o invita la consultări la Palatul Victoria pe Diana Şoşoacă, pe tema datei alegerilor prezidenţiale, este ”periculoasă şi legitimează extremismul în România”.

Muraru consideră că ”Şoşoacă, cea care luptă pentru scoaterea României din NATO, este legitimată de Ciolacu”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Prezenţa Dianei Şoşoacă e o premieră şi aceasta confirmă dorinţa PSD de a cauţiona un extremist pentru a repeta scenariul din anul 2000. Cea care merge des în Ambasada Rusiei, care sechestrează medicii, care agresează fizic jurnaliştii internaţionali, care transformă o şedinţă solemnă a Parlamentului în cea mai semnificativă acţiune antisemită din ultimele decenii, devine parteneră de dialog şi de fantasme politice a lui Ciolacu. Este de fapt o anunţare a intenţiilor preşedintelui PSD pentru România. Adică un stat târât în mocirla extremismului, a naţionalismului găunos, un tărâm de încercare pentru Federaţia Rusă”, a scris Alexandru Muraru pe Facebook.

El afirmă că funcţia de preşedinte al României trebuie protejată pentru ”a nu fi confiscată” de un membru PSD.

”Nu putem accepta un calendar electoral care ar crea premisele ca PSD să acapareze toată puterea în statul român. Miza este de a securiza şi proteja funcţia de preşedinte de a ajunge la un pesedist. (…) Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea în 2018 despre Dragnea că a devenit un om orbit de putere, orgolii şi frici imaginare. Acelaşi lucru poate fi spus astăzi despre Marcel Ciolacu. Autosuficienţa PSD-ului de astăzi ne reaminteşte de epocile apuse ale lui Dragnea şi Năstase”, a precizat liberalul Alexandru Muraru.

Premierul Marcel Ciolacu a început, luni, consultările cu partidele pe tema calendarului alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, primele discuţii având loc cu delegaţia USR, formată din preşedintele USR Elena Lasconi, Dominic Fritz şi Lucian Viziteu.

Lasconi a declarat, după discuţia cu reprezentanţii Executivului, că vor vedea dacă doar s-a mimat o consultare sau dacă Marcel Ciolacu a fost sincer. Lasconi a menţionat că premierul le-a spus că după ce va avea dialog cu toate partidele, s-ar putea să fie încă o întâlnire în care să tragă concluziile. 

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a anunţat, după consultările cu premierul Marcel Ciolacu de la Palatul Victoria, că UDMR a pledat pentru necesitatea separării alegerilor prezidenţiale de alegerile parlamentare, el precizând că prezidenţialele pot fi stabilite pentru luna octombrie.

Liderul AUR George Simion a declarat, după discuţiile cu reprezentanţii Guvernului, că a văzut un premier slab, un premier care nu e propriul lui stăpân şi la care diferite grupuri de interese au ajuns.

De la 15.00, prim-ministrul a avut discuţii cu reprezentanţii partidului Dianei Şoşoacă şi apoi cu minirotăţile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.