Deputatul PNL, Alexandru Muraru, susţine că instituţiile statului trebuie să se pregătească special pentru a administra noul spital construit din donaţii de către asociaţia "Dăruieşte viaţă", promiţând că se va implica pentru a face modificările legislative necesare funcţionării unităţii medicale.
Alexandru Muraru a scris pe Facebook că a vizitat primul spital din România construit exclusiv din donaţii şi sponsorizări, liberalul precizând că "statul şi instituţiile trebuie să se pregătească special pentru a-l putea administra".
"Explorarea primului spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, clădit de asociaţia „Dăruieşte viaţă" (fondată de Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu) îţi arată din nou că societatea poate face ce nu poate statul. Să convingi peste 500.000 de români şi peste 7.000 de companii ca în 10 ani să susţină proiecte de aproape 50 de milioane de euro, mi se pare ceva absolut spectaculos. Şi unic pentru România. Comparaţi aceste cifre cu campania statului pentru achiziţia „Cuminţenia pământului". E vorba de credibilitate! „Dăruieşte viaţa" este azi un establishment care deschide orice uşă pentru că a dovedit că e în stare să facă repede, cu costuri mici, fără nicio suspiciune de nicăieri, ce nu poate face statul!", a afirmat deputatul PNL, Alexandru Muraru.
Totodată, Muraru susţine că dacă te uiţi la vechiul spital de lângă noua construcţie vezi două Românii, mai ales că spitalul ridicat din fonduri private "are dotări şi idei inovative cum nu vezi la nici o altă unitate spitalicească din ţară".
Deputatul liberal aminteşte că spitalul va fi proprietatea statului român, care îl va administra.
"Statul trebuie să fie capabil să inventeze până la acel moment un nou mecanism pilot, pentru că altfel se va anula tot avantajul competitiv creat de dotările, ideile şi strategia investite în acest obiectiv major", a declarat Alexandru Muraru.
El a afirmat că după încheierea construcţiei, spitalul va fi inclus în sistemul medical naţional public, astfel că, este necesară semnarea unui parteneriat nou public-privat cu statul, respectiv cu Ministerul Sănătăţii.
"Sprijin cu totul şi mă implic pentru a face modificările legislative necesare astfel încât noul proiect pilot să beneficieze de management nou, performant, după un model european sau nord-american. Sunt convins că putem face asta până la finalul anului. Este exclusiv în beneficiul României şi al sistemului medical", a adăugat liberalul Alexandru Muraru.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.