Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că este ”revoltat şi profund dezamăgit” că guvernul a aprobat achiziţia a 58 de trenuri electrice, dar că Iaşul a fost exclus de pe lista oraşelor care urmează să beneficieze de această modernizare. Potrivit lui Muraru, acest lucru ”nu este o întâmplare izolată, ci o strategie intenţionată de a submina dezvoltarea Moldovei, lăsându-ne lipsiţi de oportunităţile pe care alte regiuni le primesc”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Sunt revoltat şi profund dezamăgit de decizia primului ministru Marcel Ciolacu şi a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, de a lăsa Iaşul şi întreaga Moldovă în afara investiţiilor în infrastructura feroviară. Deşi Executivul a aprobat achiziţia a 58 de trenuri electrice, în valoare de 3,3 miliarde de lei (aproximativ 600 de milioane de euro), Iaşul a fost exclus de pe lista oraşelor care urmează să beneficieze de această modernizare vitală. Aceasta este o dovadă de dispreţ faţă de ieşeni şi faţă de întreaga regiune a Moldovei”, a precizat liberalul Muraru.

Liberalul subliniază că ”este limpede că premierul Marcel Ciolacu şi PSD nu doar că ignoră, ci efectiv detestă Iaşul şi Moldova, tratându-le ca pe cetăţeni de mâna a doua iar în timp ce alte oraşe din sudul ţării şi din Ardeal sunt prioritizate în această investiţie record, Iaşul este şters de pe hartă”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

El susţine că discriminarea este evidentă, fiind vorba de ”o strategie intenţionată de a submina dezvoltarea Moldovei”.

”Solicit Guvernului să revizuiască această decizie lipsită de respect şi să includă Iaşul în lista oraşelor conectate prin aceste trenuri moderne, oferind locuitorilor noştri acces la un transport de calitate, demn de secolul XXI”, a mai afirmat Alexandru Muraru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.