Procurorul general al SUA, William Barr, îşi exprimă speranţa, după vizita la Bucureşti, că România va reveni asupra amendamentelor care „pot submina lupta împotriva corupţiei” şi s-a arătat încrezător că România va lua măsuri pentru a avea o justiţie eficientă, transparentă şi imparţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri în lupta împotriva infracţiunilor transfrontaliere. Cu ajutorul României, am putut investiga şi extrăda membri ai grupărilor de crimă organizată implicaţi în acţiuni globale de fraude pe internet, iar România oferă o asistenţă esenţială DEA în operaţiunile anti-drog”, se arată înîntr-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Justiţie al SUA.
 
Barr precizează că parteneriatul SUA - România a fost mereu bazat pe valorile statului de drept şi pe o guvernare bună. 
 
„Cu ocazia vizitei mele la Bucureşti am putut reafirma că statul de drept este un principiu solid şi că toate persoanele, instituţiile şi entităţile ar trebui să fie guvernate şi trase la răspundere în baza unor legi care sunt juste, promulgate public şi implementate în mod egal şi imparţial”, afirmă Barr.
 
Procurorul general al SUA a vorbit şi despre întâlnirea sa cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall: „Suntem recunoscători pentru susţinerea ministrului Ana Birchall faţă de aceste principii. Sperăm că, sub conducerea ei şi a altor oficiali români, România va reveni asupra amendamentelor recente care ameninţă să submineze abilitatea de a lupta cu corupţia şi suntem încrezători că România va lua măsuri pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent şi imparţial. Sunt nerăbdător să ne îmbunătăţim parteneriatul şi să ne continuăm colaborarea apropiată privind implementarea legii cu acest aliat esenţial”.
 
Reuniunea UE - SUA la nivel ministerial în domeniile justiţie şi afaceri interne a avut loc, miercuri, la Bucureşti, fiind adoptată o declaraţie comună în care cele două părţi arată că lupta împotriva terorismului se află printre priorităţile lor. De asemenea, reprezentanţii UE şi ai SUA au discutat despre securitatea în spaţiul virtual, dar şi despre importanţa accesului transfrontalier rapid la probele electronice.
 
Cu ocazia prezenţei la Bucureşti pentru această reuniune, procurorul general al SUA a avut întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Justiţiei, Ana Birchall.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.