Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, susţine că în prezent se fac cărţile la nivel european pentru reconstrucţia Ucrainei, el îndemnându-i pe oamenii cu funcţii în statul român să joace "în altă ligă", astfel încât România nu doar să aştepte ceea ce pică de la masa bogaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Mircea Geoană a declarat vineri la Iaşi, în cadrul Formului Economic Trilateral pentru afaceri şi reconstrucţie în Ucraina, că în prezent se fac cărţile la nivel european în privinţa reconstrucţiei Ucrainei şi că este important ca oamenii de afceri români să participe la această reconstrucţie.
"În clipa de faţă se fac cărţile. Se fac nu doar cărţile geopolitice, ci şi economice. Şi cum spune românul "Brânza e pe bani". Întrebarea pe care ne-o punem astăzi este dacă Iaşul va deveni un centru economic de prim rang sau vom fi în continuare mulţumiţi să fim declaraţi ca având o relevanţă strategică excepţională. E important, dar nu ţine de foame", a spus Mircea Geoană.
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Totodată, Geoană a declarat că România ar trebui să fie mult mai activă şi să îşi propună să organizeze, eventual în anul 2026, o conferinţă de reconstrucţie a Ucrainei, după ce evenimente similare au fost organizate deja la Paris şi Berlin, iar un altul este programat anul viitor în Italia.
"Cum putem face ca sectorul privat din România, din Republica Moldova, din Ucraina sau din Polonia să fie implicat? Să putem să participăm şi noi la reconstrucţie. Întrebarea este unde sunt oamenii de afaceri români, basarabeni sau ucraineni la împărţirea cărţilor economice. Încurajarea mea este ca după ce Italia organizează în 2025 a treia conferinţă de reconstrucţie a Ucrainei, după Paris şi Berlin, cred că noi România trebuie să ne propunem să găzduim o conferinţă de reconstrucţie în 2026. Aşa se joacă jocul. Nu aşteptând să îţi dea altcineva eventual o invitaţie", a afirmat Mircea Geoană.
Totodată, el s-a întrebat câţi oameni de afaceri români au fost prezenţi la conferinţele de reconstrucţie a Ucrainei şi a cerut guvernului român să joace "în altă ligă".
"Îi rog pe politicienii din guvern să încercăm să jucăm în altă ligă şi nu doar să aşteptăm să ne dea altcineva ce pică de la masa bogaţilor. Vor fi oportunităţi", a adăugat Geoană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.