Marea Britanie susţine eforturile autorităţilor române de a îmbunătăţi climatul de afaceri prin combaterea corupţiei şi creşterea transparenţei în sectorul public şi speră să devină, în contextul actual al Brexit, un partener cât mai important pentru România, a declarat, marţi, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brumell, în deschiderea Profit Growth Forum, organizat cu sprijinul BNR. Energia, infrastructura, sănătatea şi serviciile financiare sunt doar câteva dintre domeniile în care România şi Marea Britanie ar putea coopera mai apropiat.
”Interacţiunea cu actorii din mediul de afaceri, în special în primele etape, este extrem de importantă, mai ales pentru a înţelege nevoile lor. Este vital să avem un efort complex şi conjugat – un cadru legal solid nu este de ajuns. Un sistem juridic eficient, o cultură instituţională transparentă şi un dialog public consecvent sunt esenţiale pentru un climat de afaceri favorabil, care să descurajeze faptele de corupţie. În ceea ce ne priveşte, atât noi, cât şi Camera de Comerţ bilaterală, salutăm dialogul care se desfăşoară în prezent şi asteptăm să îi vedem roadele”, a afirmat Brumell.
El a apreciat că aceste eforturi trebuie susţinute având în vedere că, în ultimii ani, România pare să se bucure de o perioadă de condiţii economice favorabile, caracterizată de creştere economică şi de rate scăzute ale şomajului şi inflaţiei, 2017 fiind al cincilea an în care creşterea economică este de peste 3%, plasând România în rândul statelor UE cu cea mai rapidă creştere.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Sectorul de afaceri s-a bucurat de relaxarea fiscală din ultimii ani, graţie căreia România are acum unul dintre cele mai prietenoase regimuri fiscale din Europa. Mai mult, România continuă să aibă una dintre cele mai mici datorii publice din Europa”, a mai arătat ambasadorul britanic.
Potrivit acestuia, dat fiind că balanţa comercială este acum în favoarea României, Marea Britanie caută să găsească în anii următori noi oportunităţi de business şi de investiţii britanice.
Domeniile energiei, infrastructurii, sănătăţii şi serviciilor financiare au fost enumerate de ambasador ca arii în care România şi Marea Britanie ar putea coopera mai strâns, în condiţiile în care valoarea totală a schimburilor comerciale de anul trecut depăşeşte 4 miliarde de euro.
Ambasadorul britanic a amintit, totodată, că, numai în ultimul an, Camera de Comerţ Româno-Britanică (BRCC) şi-a deschis două birouri noi. în Cluj-Napoca şi Timişoara. ”Judeţul Timiş este al doilea din România după Bucureşti în ceea ce priveşte comerţul extern, iar noi avem un interes ridicat pentru afaceri în această regiune”, a menţionat Paul Brumell.
El a amintit şi faptul că România marchează un deceniu de apartenenţă la Uniunea Europeană când Marea Britanie se pregăteşte să părăsească blocul comunitar.
”Suntem într-un moment istoric pentru ţările noastre, pentru că ieri au început negocierile privind viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. În timp ce această relaţie urmează să se prefigureze, noi vom rămâne întotdeauna un partener pentru blocul comunitar, un aliat de încredere şi un hub de inovaţie şi afaceri deschis pentru toată lumea”, a asigurat ambasdorul britanic.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.