Cel de-al doilea weekend al ediţiei a 21-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) anunţă un amestec apetisant între muzică bună, filme româneşti şi străine atent alese, savurate de publicul entuziasmat să se bucure de tot ce oferă ultimele zile de festival.
Pentru cei care vor să se delecteze live cu muzică din filme celebre, interpretată într-o manieră neconvenţională, concertul Muse Quartet din 24 iunie, de la ora 20:15, poate fi momentul oportun pentru a asculta din nou celebrul tango din Parfum de femeie, piesa Skyfall a cântăreţei Adele, coloana sonoră din Naşul şi multe alte piese memorabile pe care le vor recunoaşte de la primele acorduri simfonice.
Muse Quartet s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin varietatea playlist-ului concertelor lor, în care au inclus constant cover-uri interpretate simfonic, piese cunoscute de publicul larg, multe dintre acestea, din coloana sonoră a unor filme clasice.
Vineri seară, în curtea Muzeului de Artă din Cluj, publicul se va putea bucura de o selecţie muzicală variată, pentru toate gusturile, care navighează prin genuri şi perioade diferite din istoria cinematografiei, interpretat de cvartetul format din Alina Horez - vioara I, Nicoleta Petre - vioara II, Georgiana Bordeianu – violă şi Diana Stir – violoncel. Lista filmelor din playlist-ul fetelor de la Muse Quartet este completată de Amelie, Lista lui Shindler, La vie en rose, Game of Thrones şi altele. Intrarea la concert este liberă, iar accesul este permis doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.
Cinefilii care îşi doresc să valorifice într-un mod creativ paleta largă de emoţii pe care le vor simţi pe durata concertului, sunt aşteptaţi să ia parte la un exerciţiu-experiment, tot în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul căruia îşi pot pune în valoare talentul scriitoricesc şi imaginaţia.
Scenarii colective este o provocare lansată de brandul IQOS, care, prin mesajul transmis la TIFF, susţine importanţa poveştilor în definirea comunităţii şi în atingerea progresului. Suntem povestitorii vieţilor noastre. Şi parte din poveştile altora. Împreună rescriem viitorul. Cu IQOS. Un mesaj prin care toţi cei prezenţi la festival – comunitatea IQOS şi publicul larg – sunt invitaţi să scrie, „la mai multe mâini”, o serie de scenarii colective, în care contribuţia fiecăruia este esenţială.
Mecanica este simplă: scenariul este structurat în cele cinci capitole care definesc etapele standard din fiecare poveste – introducere, intrigă, desfăşurarea acţiunii, punct culminant şi deznodământ. Fiecare participant este invitat să continue un capitol al poveştii din punctul în care a fost lăsat de persoana de dinaintea sa. Scenariul final va dezvălui o poveste colectivă scrisă de comunitatea IQOS, definită de pasiunea pentru poveşti, creativitate şi inovaţie. Cei care nu ajung la festival pot lua parte la un exerciţiu similar pe Instagramul @iqos_ro.
Itinerarul IQOS la TIFF se continuă în Piaţa Unirii, la cafeneaua smoke-free, în care cei prezenţi îşi pot tipări propria poveste cu ajutorul unei cabine foto amplasată în lounge.
IQOS şi TIFF se află la cea de-a cincea colaborare, într-un parteneriat care se bazează pe preocuparea comună de a susţine şi promova cinematografia românească şi de a contribui la creşterea unei noi generaţii de cineaşti din România.
IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină care provoacă dependenţă. IQOS este destinat adulţilor care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.
(Material susţinut de IQOS)
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.