Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea a organizat primul eveniment care a celebrat formarea Consiliului Consultativ al FSE, o structură inovatoare destinată să încurajeze dialogul şi cooperarea între mediul academic şi cel de afaceri. Iniţiativa îşi propune să susţină integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii şi să contribuie la creşterea economică locală.
În cadrul evenimentului „Colaborarea Facultăţii de Ştiinţe Economice cu mediul de afaceri: Provocări şi oportunităţi pentru piaţa muncii”, discuţiile au evidenţiat necesitatea unei colaborări dinamice între universitate şi mediul privat. Scopul acestei colaborări este de a ajusta programele educaţionale în funcţie de cerinţele pieţei şi de a sprijini integrarea absolvenţilor în câmpul muncii. Decanul FSE, prof. univ. dr. habil. Claudia-Diana Sabău-Popa, a accentuat că implicarea activă a mediului de afaceri în acest consiliu va ajuta facultatea să se alinieze cerinţelor actuale şi viitoare ale pieţei.
„Participarea activă a reprezentanţilor din mediul de afaceri este esenţială pentru succesul acestui dialog, care va contribui atât la adaptarea ofertei educaţionale a facultăţii la cerinţele angajatorilor, cât şi la creşterea gradului de angajabilitate al absolvenţilor Universităţii din Oradea. Discuţiile au fost extrem de vii, iar contribuţiile participanţilor au fost excepţionale. Au fost analizate numeroase idei şi exemple de bune practici; s-a discutat despre nevoile firmelor, aşteptările lor de la studenţi şi absolvenţi şi experienţele de până acum. Membrii Consiliului Consultativ au fost unanim de acord că este nevoie de o legătură din ce în ce mai strânsă cu facultatea, cu conducerea acesteia, cu cadrele didactice şi cu studenţii. Cu toţii au arătat o disponibilitate extrem de mare pentru a contribui la o pregătire de excepţie a viitorilor specialişti care îşi vor aduce contribuţia remarcabilă la dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri”, a declarat prof. univ. dr. habil. Claudia-Diana Sabău-Popa, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Oradea.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ca urmare a invitaţiei primite din partea reprezentanţilor facultăţii, în Consiliul Consultativ au ales să facă parte companii de renume din industria naţională şi locală, cuprinzând toate ariile cheie pentru care universitatea pregăteşte viitori specialişti economici. De la industria bancară, reprezentată de bănci comerciale şi fintech, industria IT, consultanţă fiscală şi contabilitate, turism şi servicii, până la multinaţionale de producţie şi reprezentanţi ai asociaţiei firmelor bihorene. Printre companiile prezente a fost şi 123Credit.ro, brokerul 100% digital unde doritorii de credite îşi pot verifica eligibilitatea pentru credite şi aplica online de la majoritatea instituţiilor financiare din România, având parte de un proces simplificat şi 100% transparent.
Membrii Consiliului Consultativ au evaluat provocările emergente din piaţa muncii, oportunităţile de colaborare în educaţie, cercetare şi inovare, alături de iniţiativele de parteneriat pentru stagii de practică şi mentorat. Consensul a fost clar: o cooperare strânsă între facultate şi mediul privat este crucială pentru formarea absolvenţilor adaptaţi cerinţelor în continuă schimbare ale economiei contemporane.
„Iniţiativa Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Oradea este pe cât de lăudabilă, pe atât de necesară, într-o economie cu o dinamică atât de rapidă, graţie noilor inovaţii tehnologice şi a ecosistemelor economice nou-create. Suntem onoraţi că aria de expertiză în fintech şi consultanţă/brokeraj bancar este reprezentată de 123Credit.ro. Vom contribui cu toată energia şi resursele pe care le avem la dispoziţie pentru succesul acestei iniţiative. Avem nevoie mai mult ca niciodată de specialişti în economie bine pregătiţi, care să aducă valoare societăţii din care fac parte, iar această colaborare între mediul academic şi cel de business reprezintă un vehicul practic ideal în formarea şi, ulterior, integrarea cu succes a noilor absolvenţi în piaţa muncii”, a declarat Ionuţ Verzea, directorul reţelei naţionale de specialişti în creditare al 123Credit.ro, companie membră a Consiliului Consultativ.
Întâlnirile dintre reprezentanţii Facultăţii de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea şi cei ai mediului de afaceri vor avea un caracter regulat.
(Articol susţinut de 123credit.ro)
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.