Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins, miercuri, recursul pe care Clotilde Armand, fostul primar al Sectorului 1, l-a declarat împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât să nu anuleze raportul ANI prin care fusese declarată incompatibilă şi trimisă în judecată pentru că s-a angajat singur manager de proiect şi şi-a însuşit astfel suma de peste 18.000 de lei. Decizia este definitivă. Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, transmite miercuri, că aşa "funcţionează Justiţia" lui Ciolacu, eliminând din competiţie electorală adversarii politici folosind instituţiile cheie ale statului român. Ea afirmă că este ”un dosar atât de caraghios încât a fost nevoie de patru procurori să fie schimbaţi până când PSD a găsit unul care să execute ordinele”. Clotilde Armand anunţă că va ataca decizia de astăzi la instanţele europene. Vicepreşedintele USR Vlad Voiculescu afirmă că fostul primar al Sectorului 1 Clotilde Armand nu îşi va putea prelua mandatul de parlamentar întrucât, în urma deciziei ICCJ, operează interdicţia de a mai ocupa o funcţie publică, printre care şi cea de parlamentar, pentru o perioadă de 3 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - ICCJ a respins recursul lui Clotilde Armand la decizia CAB care menţine raportul ANI prin care fusese declarată incompatibilă pentru că s-a angajat singură manager de proiect/ Armand acuză ”Justiţia lui Ciolacu”. Se va adresa instanţelor europene
CITEȘTE ȘI Vlad Voiculescu: În urma deciziei definitive a ICCJ, Clotilde Armand nu-şi va putea prelua mandatul de parlamentar întrucât operează interdicţia de a mai ocupa o funcţie publică pentru 3 ani/ Pentru mine, o nedreptate rămâne o nedreptate

”Respinge recursul declarat de recurenta-reclamantă Clotilde Marie Brigitte Armand împotriva sentinţei nr. 389 din 11 martie 2024 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal şi recursul declarat de recurenta reclamantă împotriva aceleiaşi sentinţe, în ceea ce priveşte soluţia de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale, ca nefondate. Definitivă”, se arată în minuta ICCJ. 

 
În luna martie a acestui an, Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă o cerere a lui Clotilde Armand de sesizare a Curţii Constituţionale cu  excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 25 alin. (1), (3), (4) şi (5) din Legea nr. 176/2010. De asemenea, instanţa a respins contestaţia formulată de către Clotilde Armand în contradictoriu cu ANI.
 
În luna aprilie, Clotilde Armand a fost trimisă în judecată pentru ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, după ce s-a desemnat singură manager al unui proiect şi a semnat patru dispoziţii prin care şi-a însuşit 18.720 de lei. 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a acuzat-o, în noiembrie 2022, pe Clotilde Armand, la acel moment primar al Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţa că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.