Un nou termen în dosarul Vlad Pascu are loc, miercuri, la Judecătoria Mangalia, la aproape un an de la producerea accidentului rutier de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procesul este programat să înceapă la ora 10.00. 
La termenul precedent, în 21 iunie, instanţa a hotărât emiterea unei adrese către Institul de Medicină-Legală Mina Minovici pentru efectuarea unei expertize medico-legale în cazul a doi tineri răniţi în accidentul de la 2 Mai. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
De asemenea, instanţa ar putea judeca şi cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură preventivă. 
 
Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă una dintre familiile victimelor, a explicat jurnaliştilor, la termenul din iunie, că dacă această expertiză va arăta că cei doi tineri au rămas cu infirmitate permanentă în urma accidentului, atunci e posibilă schimbarea încadrării juridice, din vătămare corporală în vătămare corporală cu circumstanţe agravante, iar acest fapt ar putea adăuga şase luni la pedeapsa pe care o va primi Vlad Pascu. 
Judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu respinsese, la jumătatea lunii iunie, cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, depusă de avocatul familiei lui Sebastian, tânărul mort în accidentul provocat de Vlad Pascu. 
Carmen Claudia Berevoescu a preluat acest dosar la sfârşitul lunii mai după ce judecătoarea desemnată cu judecarea cazului, Ioana Ancuţa Popoviciu, s-a transferat la Judecătoria Constanţa. 
Aceasta a fost acuzată de comportament nepotrivit de către familile victimelor şi de avocaţii acestora, de la primul termen de judecată şi până la ultimul în care a judecat. 
Astfel, la primul termen din dosar, în 22 februarie, ea ar fi intrat în sală mestecând gumă şi a cerut buletinului tânărului mort în accidentul de la 2 Mai despre care nu ştia că este decedat.  
La al doilea termen de judecată, Ioana Ancuţa Popoviciu l-a întrebat cine este pe tatăl tânărului mort în evenimentul rutier, iar acesta avea un tablou cu chipul fiul său. 
De asemenea, şi la termenul din 9 mai, avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor, a declarat jurnaliştilor la ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia că „gafele din sala de judecată au fost multiple”. 
Inspecţia Judiciară a declanşat o procedură disciplinară împotriva Ioanei Ancuţa Popoviciu şi a cerut Consiliul Superior al Magistraturii suspendarea acesteia, dar solicitarea a fost respinsă. 
De asemenea, au fost respinse şi cererile de recuzare, de strămutare a dosarului, dar şi cererea de abţinere a judecătoarei.
În cele din urmă CSM i-a aprobat transferul de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa. 
Carmen Claudia Berevoescu a preluat dosarul din punctul în care acesta ajunsese, dar a dorit să facă o nouă audiere a părinţilor victimelor şi a martorilor accidentului. 
 
În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.
 
Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.
 
Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.