Sirianul care în luna iunie a dat foc unei uşi la Ambasada Israelului din Bucureşti, ameninţând că se autoincendiază, a fost trimis în judecată de către procurori pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti anunţă, marţi, trimiterea în judecată a unui cetăţean sirian, cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

”La data de 03.06.2024, în jurul orei 11:45, inculpatul K.R., cetăţean sirian, ca urmare a faptului că nu i s-a permis accesul în Ambasada Israelului, a provocat distrugeri la nivelul uşii duble de acces în clădirea complexului Citraco unde, la etajul 5, se afla Ambasadei Israelului, situată la adresa din mun. Bucureşti, Bulevardul Dimitrie Cantemir, nr. 1, sc. C, sector 4, arzând un afiş şi parţial uşa din partea stângă, prin aruncarea cu o substanţă inflamabilă şi aprinderea ulterioară a acesteia, totodată provocând tulburarea ordinii şi liniştii publice. În cauză a fost luată măsura arestului preventiv faţă de inculpat, măsură ce a fost prelungită de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti”, arată procurorii.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Aceştia rpecizează că umărirea penală a fost efectuată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, împreună cu organele de cercetare penală din cadrul D.G.P.M.B. – Poliţia Sectorului 4 – Secţia 14 Poliţie.

”O persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. Când a fost abordată de către agenţii de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins şi l-a aruncat spre uşa de intrare în holul clădirii. Forţele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra lui, l-au arestat şi l-au dus la secţia de poliţie. Nu s-au înregistrat victime în incident şi nu au fost provocate pagube. Ambasada Israelului doreşte să mulţumească forţelor de securitate locale şi Poliţiei Române pentru răspunsul rapid şi eficient”, a transmis atunci reprezentanţa diplomatică.

În seara aceleiaşi zile, poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţa bărbatului, în Sectorul 2 al Capitalei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.