Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, aminteşte că legislaţia din România a instituit, recent, ordinul de protecţie extins, care se aplică nu doar victimelor violenţei în familie, ci tuturor victimelor violenţei sau hărţuirii. Ea face apel la toate persoanele care se simt victime ale violenţei şi hărţuirii să se adreseze autorităţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”La sfârşitul lunii a intrat în vigoare legea privitoare la extinderea ordinului de protecţie, asta înseamnă că orice fel de victimă din România care face sesizare împotriva oricărui tip de agresor, nu doar membru de familie, cum era reglementat până acum, poate obţine ordin de protecţie. (...) Le spun tuturor tinerelor care se uită la noi, tuturor femeilor, domnilor, doamnelor: în cazul în care sunteţi hărţuiţi, în cazul în care sunteţi ameninţaţi, şantajaţi, un vecin vă înjură şi vă agresează şi vă dă o stare de temere, dacă online copiii au o problemă şi simt că este o stare de pericol asupra lor, sunaţi la 112, vorbiţi cu un poliţist, ordinul de protecţie provizoriu se va emite dacă se confirmă starea de pericol”, a transmis, vineri seară, la Antena 3, ministrul Justiţiei. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Alina Gorghiu a menţionat că în doar două săptămâni au fost aproximativ zece cazuri în care Poliţia a emis astfel de ordine de protecţie.
 
Gorghiu a dat exemplul unei şoferiţe din Botoşani, care a avut un eveniment în trafic, l-a rezolvat amiabil, iar ulterior cei doi bărbaţi implicaţi în accident au început să o ameninţe, să o şantajeze şi să îi ceară bani. Împotriva lor a fost emis un astfel de ordin. 
 
”Nu avem o problemă de legislaţie în România, ci de problema în care aplicăm acea legislaţie şi acea procedură”, a afirmat Gorghiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.