Un medic din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată pentru 185 de infracţuni de luare de mită şi trei infracţiuni de trafic de influenţă, el fiind acuzat că a primit peste 73.000 de lei pentru a încadra sau menţine zeci de persoane în grad de invaliditate, dar şi că a obţinut, în decurs de 11 ani, peste 6,5 milioane lei în afara salariului.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, trimiterea în judecată a unui medic primar de la Cabinetul Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, aflat în arest la domiciliu şi cercetat pentru săvârşirea a 185 de infracţiuni de luare de mita şi a trei infracţiuni de spălare de bani, informează Direcţia Generală Anticorupţie într-un comunicat dat publicităţii luni.
”Din cercetările efectuate de către ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a rezultat faptul că inculpatul J.L., in calitate de medic expert al asigurărilor sociale, cu atribuţii în evaluare/reevaluarea capacităţii de muncă a persoanelor în vederea încadrării sau menţinerii în grad de invaliditate, a primit de la 39 de persoane, in 185 de rânduri, suma totală de 73.614,255 lei, cu scopul de a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a-i încadra sau menţine pe aceştia în grad de invaliditate” se arată în documentul citat.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
Anchetatorii susţin, de asemenea, că, în perioada 2009 - 2015, medicul acuzat de luare de mită a cumpărat sau a construit, direct sau prin persoane interpuse, un număr de cinci imobile.
”În acest sens, în perioada 2006-2017, inculpatul J.L. a dobândit, în afara veniturilor salariale, suma de 6.542.904 lei (din care 4.715.186 lei reprezintă obiectul material al infracţiunilor de spălare de bani, provenienţa acestor bani fiind tot din comiterea de fapte de luare de mită, aşa cum rezultă din ansamblul probator administrat în cauză)” precizează sursa citată.
Şapte persoane încadrate în grad de invaliditate, cercetate iniţial în acelaşi dosar pentru infracţiunea de dare de mită, au fost scoase din cauză, anchetatorii dispunând clasarea ”întrucât în cauză există cauza specială de neimputabilitate”, menţionează DGA în comunicatul dat publicităţii luni.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.