Procurorul general al Românie, Augustin Lazăr, a cerut miercuri, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), să fie invitat şi Avocatul Poporului pentru a-şi spune părerea despre ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale, propunere acceptată de preşedintele CSM, Mariana Ghena, care a spus că nu înţelege de ce Victor Ciorbea nu ar trebui să se pronunţe pe acestă idee.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am văzut o conferinţă de presă, aseară, care mi-a lăsat un gust amar. L-am văzut pe ministrul Iordache cum a spus că nu a solicitat aviz. În pofida neadevărului spus expres de domnul ministru, care astazi, cu mult curaj, lipseşte de la şedinta CSM, acest aviz a fost solicitat, toata lumea trebuie să ştie, a fost solicitat ieri, la ora 17.00, la Consiliu”, a declarat în timpul şedintei Bogdan Mateescu, membru al CSM.

Procurorul general Augustin Lazar a cerut în acel moment invitarea Avocatului Poporului să ia atitudine în această problemă, fiindcă a remarcat că „este foarte activ în ultima perioadă”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Preşedintele CSM, Mariana Ghena, a fost de acord cu acestă propunere şi a arătat că, atât timp cât CSM pune în discuţie sesizarea CCR privind existenta unui conflict între puterile statului, nu înţelege de ce Victor Ciorbea nu ar trebui să se pronunţe pe această idee. „Nu am auzit în acest moment să fi manifestat o astfel de opţiune”, a arăt şefa CSM.

Imediat, preşedintele Klaus Iohannis, care prezidează şedinţa plenului CSM, a arătat că se gândeşte să-i facă o vizită Avocatului Poporului.

"Nu ne-am văzut demult, nu mi-e dor de el dar vreau să-i transmit personal că aşteptăm cu toţii o luare de poziţie”, a spus Iohannis.

În condiţiile în care primul punct de pe ordinea de zi a şedinţe CSM a rămas fără obiect, întrucât OUG privind modificarea codurilor penale a fost deja adoptat marţi noapte, plenul a intrat în deliberări privind oportunitatea şi modul de sesizare a Curţii Constituţionale cu o serie de chestiuni punctuale privind existenta unui conflict între puterea judecatorească şi cea executivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.