Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, marţi, cererea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar în care era vizat judecătorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, dosar clasat anul trecut de DNA. Totodată, ICCJ a admis cererea Secţiei speciale pentru magistraţi, dar şi pe cea a lui Mateescu, de sesizare a Curţii Constituţionale privind excepţii de neconstituţionalitate ale unor dispoziţii din Legea privind organizarea judiciară şi din OUG privind operaţionalizarea Secţiei speciale.
ICCJ a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Judiciară, Serviciul Judiciar Penal, şi a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 881 alin. 6 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară modificate prin art. 14 pct. 4 din O.U.G. nr. 7/2019.
Decizia este definitivă.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Totodată, ICCJ a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de intimatul Bogdan Mateescu şi a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 881 - art. 889 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificată şi completată, precum şi a O.U.G. nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.
Şi această decizie este definitivă.
De asemenea, instanţa supremă a admis cererea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, în dosarul nr. 221/P/2017 înregistrat la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
"În baza art. 335 alin. 4 Cod de procedură penală confirmă Ordonanţa nr.183/II/2/2019 din 28 mai 2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, prin care s-a dispus infirmarea ordonanţei de clasare nr. 221/P/2017 din data de 21.08.2018 şi redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 221/P/2017 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, în vederea completării urmăririi penale, cu privire la faptele pentru care s-a început urmărirea penală", se arată în decizia ICCJ, care este definitivă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.