DNA anunţă, joi, că patru persoane, între care un avocat din Bucureşti, au fost reţinute în dosarul care vizează însuşirea nelegală a unor bunuri imobile ce au aparţinut unor persoane decedate. Alte 8 persoane sunt cercetate.
DNA anunţă, joi, reţinerea a 4 persoane, după cele 22 de percheziţii făcute în urmă cu o zi în dosarul care vizează însuşirea nelegală a unor bunuri imobile ce au aparţinut unor persoane decedate.
Este vorba despre:
- E.P., avocat în Baroul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte), fals intelectual şi uz de fals
- S.N.F. pentru săvârşirea infracţiunilor de:
- instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, uz de fals, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, mărturie mincinoasă,
- R.C.P., pentru săvârşirea infracţiunilor de:
- instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, uz de fals,
- V.D.M.A., pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
DNA precizează că se desfăşoară acte de urmărire penală faţă de alte opt persoane.
”Prezenta cauză vizează modalitatea nelegală în care, în perioada 2018-2022, mai multe persoane, ar fi intrat în posesia unor imobile situate pe raza municipiului Bucureşti, ce au aparţinut unor persoane decedate. Mecanismul infracţional folosit de persoanele cercetate ar fi fost unul complex şi ar fi constat, printre altele, în: identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente, etc.), identificarea persoanelor de interes (ex. avocaţi), care să-i ajute la redactarea documentelor şi care să le confere o anumită credibilitate în faţa notarilor, executorilor judecătoreşti, şi, ulterior, vânzarea imobilelor respective”, a transmis DNA.
Potrivit procurorilor, persoanele cercetate, în unele cazuri beneficiind şi de ajutorul avocatului, ar fi determinat notari şi executori judecătoreşti, care, acţionând fără vinovăţia prevăzută de lege, ar fi emis certificate de moştenitori sau ar fi procedat la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moştenitorilor legali ai persoanelor decedate, îndreptăţite să intre în posesia imobilelor.
Profitul obţinut de persoanele cercetate din tranzacţionarea ulterioară a acelor imobile, obţinute în maniera de mai sus, ar depăşi suma de 1.365.223 lei.
DNA a făcut, miercuri, 22 de percheziţii în acest dosar.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.