Un agent din cadrul Secţiei regionale de poliţie transporturi Cluj a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA anunţă, joi reţinerea lui PERDE EMANUEL, agent de poliţie în cadrul Secţiei regionale de poliţie transporturi Cluj, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

”La data de 05 iunie 2024, inculpatul Perde Emanuel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi remis unei persoane, cercetată în prezenta cauză pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, contra unei sume de 1.000 euro, un proces-verbal de constatare a contravenţiilor, necompletat, cunoscând că scopul remiterii acestui document este aparenta rezolvare de către persoana respectivă a situaţiei juridice a celor depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, astfel încât aceştia să nu mai răspundă pentru fapta săvârşită”, a transmis DNA.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Instituţia a precizat că, anterior, în luna februarie a anului 2023, persoana respectivă ar fi primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului suma de 12.000 euro pentru a-i rezolva problema dosarului penal, în sensul înlăturării şi distrugerii actelor care atestau consumul de alcool şi al recuperării permisului de conducere.

”Pentru a crea aparenţa că-i va rezolva problema, persoana respectivă i-ar fi remis celui cercetat un proces-verbal (obţinut de la inculpatul Perde Emanuel tot contra unei sume de 1.000 euro) prin care acesta ar fi fost sancţionat doar pentru depăşirea vitezei regulamentare, fără ca în cuprinsul documentului să mai existe menţiunile cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului. Demersurile de mai sus nu au avut rezultatul scontat, astfel că, în luna aprilie 2024, persoana respectivă a fost citată de Judecătoria Gherla în calitate de inculpat, în dosarul penal format ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influenţa alcoolului”, arată procurorii.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.