CSM audiază marţi, de la ora 10:00, procurorii propuşi de ministrul Justiţiei pentru conducerile Parchetului General, DNA şi DIICOT, Gabriela Scutea, Crin Nicu Bologa şi Giorgiana Hosu. Tot marţi, Secţia pentru procurori a CSM are pe ordinea de zi o cerere a lui Bologa de apărare a reputaţiei profesionale.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Pe ordinea de zi a Secţiei pentru procurori a CSM se află ”avizarea propunerilor ministrului justiţiei de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Programul audierilor începe la ora 10:00, cu Gabriela Scutea, fiecare canditat având alocată câte o oră şi jumătate, cu o pauză de câte o jumătate de oră între interviuri.
Urmează, în ordine, Crin Nicu Bologa, propus la DNA, de la ora 12:00, iar de la ora 14:00 se va afla în faţa CSM Giorgiana Hosu, propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Înaintea interviurilor, Secţia pentru procurori a CSM are o altă şedinţă, de la ora 9:15, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, Raportul Direcţiei de Inspecţie pentru procurori nr.20-200 privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de Crin Nicu Bologa.
Proiectele de management ale celor trei candidaţi au fost postate pe site-ul CSM, iar candidaturile au fost verificate.
Avizele vor fi transmise către Ministerul Justiţiei în perioada 11 - 14 februarie.
Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerile Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere.
"Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă. M-am ferit de experimente, pentru că situţia în care se află Ministerul Public nu permite experimente", a declarat ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, la momentul anunţării candidaturilor.
Ministrul Justiţiei a explicat că procurorul Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestaţie şi cel mai solid dosar profesional.
”O prestaţie aplicată, concretă, pertinentă. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscte. A demonstrat cunoaştere, viziune, forţă şi substanţă profesională. Proiectul de management al doamnei Scutea a fost cel mai bun dintre toate prezentate. A acoperit complet atât partea de administraţie şi construcţie internă a Ministerului Public, cât şi partea de reprezentare externă. Cunoaşte bine MCV şi este foarte bine cunoscută la Bruxelles”, a declarat Cătălin Predoiu.
Referitor la Crin Bologa, propus la conducerea DNA, ministrul Justiţiei a afirmat: ”A prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluţii aplicate. Prestaţia la interviu a fost impresionantă, puternică şi echilibrată în acelaşi timp. Aduce garanţia că lupta anticorupţie va continua energic în condiţii de deplin respect al drepturilor şi garanţiilor procesuale”.
Referitor la DIICOT, Predoiu a subliniat că instituţia prezintă particularitatea anchetelor transfrontaliere şi prin aceasta a cooperării interinstituţioale interne şi externe.
”Doamna procuror Giorgiana Hosu stăpâneşte cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de management a fost foarte cursiv şi prestaţia echilibrată, susţinută de o imagine panoramică a problemelor şi a activităţii DIICOT”, a subliniat Cătălin Predoiu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.