Secretarul comunei clujene Iara, Olimpiu Onacă, a fost reţinut de către procurorii DNA Cluj, fiind cercetat într-un dosar de corupţie în care este acuzat de luare de mită, complicitate la folosirea de documente false, fals material în înscrisuri oficiale şi fals material sub semnătură privată în formă continuată cu un prejudiciu total de peste un milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Primăria Iara este vizată de un scandal de corupţie, procurorii DNA cerând, vineri, arestarea preventivă a secretarului instituţiei, Olimpiu Onacă, într-un dosar care vizează infracţiuni de luare de mită, complicitate la folosirea de documente false, fals material în înscrisuri oficiale şi fals material sub semnătură privată în formă continuată cu un prejudiciu total de peste un milion de lei.

Procurorii DNA îl acuză pe Olimpiu Onacă de luare de mită, complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit unui comunicat al DNA, Olimpiu Onacă, în calitatea sa de secretar, "a eliberat mai multe adeverinţe false care au fost folosite ulterior de către nouă persoane la obţinerea de fonduri europene, acordate în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă, pentru suprafeţe de teren agricole, pe care aceştia nu le deţineau în realitate.

Până în prezent, s-a stabilit că cele nouă persoane beneficiare ale fondurilor europene au obţinut în acest fel, în perioada respectivă, peste 1.100.000 lei”.

În urma anchetei, a mai reieşit că Olimpiu Ioan Onacă a solicitat şi primit de la două dintre persoanele beneficiare de fonduri europene, cu titlu de mită, suma de 37.200 lei, pentru punerea la dispoziţia acestora a documentelor falsificate. Suma de bani menţionată anterior a fost plătită de cei doi beneficiari în anul 2015, în două tranşe, imediat după primirea fondurilor nerambursabile.

În 9 septembrie 2016, Olimpiu Ioan Onacă este prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.