Procurorii şi poliţiştii din Capitală investighează un dosar de evaziune fiscală în care o persoană, reprezentat al unei companii care activează în comerţul online cu telefoane mobile, este suspectată de evaziune fiscală cu un prejudiciu care depăşeşte 1.700.000 de lei. Anchetatorii bănuiesc că, timp de peste cinci ani, aceasta a evidenţiat cheltuieli fictive în documentele contabile şi nu a declarat taxa pe valoare adăugatp aferentă unora dintre tranzacţiile cu telefoane mobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că persoana vizată de anchetă, prin intermediul  unei  societăţi  comerciale, în perioada iulie 2018 - decembrie 2023, a creat şi implementat un mecanism infractional  ce a  avut  drept  scop diminuarea semnificativă  a taxele datorate către bugetul de stat, prin evidentierea în declaratiile legale a unor achiziţii de bunuri ce nu au la bază operatiuni reale, în mod alternativ cu omisiunea în parte a evidentierii în documentele contabile ale societăţii şi declararea către organele fiscale a TVA aferentă livrărilor de telefoane mobile efectuate  pe teritoriul României, producând bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 1.700.511 lei”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Miercuri, procurorii din cadrul acestei structuri, împreună cu poliţiştii de la Direcţia de  Investigare a  Criminalităţii Economice, au făcut două percheziţii domiciliare în Capitală şi în judeţul Ilfov, identificând mai multe telefoane mobile pregătite pentru comercializare către clienţi, documente şi înscrisuri de interes pentru dosar, bunurile fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor şi recuperării pagubei produse la bugetul statului.

În acest dosar, din data de 21 mai 2024 a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la toate bunurile mobile şi imobile, prezente şi viitoare, dar  şi măsura popririi cu privire la sumele aflate în conturile bancare sau care vor credita conturile bancare, precum şi cu privire la sumele de bani datorate cu orice titlu suspectului, până la concurenta sumei de 1.700.511 lei, precizează Parchetul.

În cursul urmăririi penale, la solicitarea procurorilor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală - Structura Centrală a realizat un control fiscal la agentul economic în numele căruia s-a derulat activitatea comercială, finalizat printr-un proces-verbal  care  este  valorificat în cadrul  dosarului,  în conformitate cu  legea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.