Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au verificat averea comisarului-şef Gheorghe Vlăsceanu, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova şi au constatat că nu poate justifica peste 350.000 de lei, fiind sesizată Curtea de Apel Ploieşti pentru a face verificări.
Inspectorii de integritate au constatat diferenţe semnificative între veniturile pe care le-a realizat în mod legal comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu şi bunurile pe care le-a cumpărat. Astfel, în perioada 15 martie 2002 - 31 decembrie 2012, Gheorghe Vlăsceanu a dobândit active patrimoniale cu 352.414 lei mai scumpe decât veniturile încasate legal.
"În cauzã, Agenţia Naţionalã de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificãrile patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitãrii funcţiei, de cãtre Vlăsceanu Gheorghe”, a anunţat, miercuri, Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Gheorghe Vlăsceanu ocupă funcţia de şef al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Prahova. Potrivit declaraţiei de avere depusă în anul 2015, acesta deţine patru terenuri intravilane, dintre care trei sunt obţinute în 2008, prin donaţie. În aceeaşi declaraţie mai sunt consemnate trei apartamente, o casă de locuit şi o casă de vacanţă. Unul dintre apartamentele menţionate în declaraţia de avere este obţinut în 2008, prin donaţie. De asemenea, Vlăsceanu a mai notat că deţine trei autoturisme pe numele său, Skoda Octavia (2004), Volkswagen (2002) şi Opel Corsa (2001).
Gheorghe Vlăsceanu a fost acuzat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova de subalternii săi, luptătorii SAS, că i-a obligat să presteze munci de zidari, salahori şi alte lucrări de construcţii pentru renovarea sediului, în detrimentul pregătirii fizice pe care o fac poliţiştii de la trupele de intervenţie specială.
ANI a făcut verificări şi în cazul subinspectorului de poliţie Gheorghe Petru Giurgi, de la Poliţia de Frontieră Maramureş, constatând că nu poate justifica aproape 160.000 de lei din avere.
"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 159.216 lei, între averea dobânditã şi veniturile realizate în perioada 1 noiembrie 2007 - 31 decembrie 2013 de cãtre Giurgi Gheorghe Petru”, potrivit sursei citate.
În cazul lui Petru Giurgi va face verificări Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj.
ANI a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru o psoibilă încălcare a dispoziţiilor Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, întrucât anumite venituri ale persoanelor evaluate ar putea proveni din prestarea unor activităţi artistice care nu au fost declarate în vederea impozitării.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.