Administratorul a şase farmacii, soţia acestuia şi cele şase firme pe care le controlau au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni. Cei doi soţi ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de medicamente, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 7,3 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi - persoane fizice şi a şase inculpaţi persoane juridice, pentru mai multe infracţiuni.

Astfel, un inculpat persoană fizică este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri oficiale, evaziune fiscală (sute de acte materiale), toate în concurs real.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

A doua inculpată, persoană fizică, a fost deferită justiţiei pentru evaziune fiscală (sute de acte materiale), toate în concurs real.

Totodată s-a dispus trimiterea în judecată pentru evaziune fiscală a celor 6 societăţi comerciale prin intermediul cărora au fost săvârşite faptele.

"Din cercetările efectuate a rezultat că, primul inculpat, în calitate de administrator de drept şi de fapt al unui număr de 6 societăţi comerciale (farmacii), împreună cu cea de a doua inculpată (soţia sa), administrator de drept pentru 3 dintre societăţile comerciale respective, în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014, prin intermediul, în interesul şi în numele celor 6 farmacii, la intervale diferite de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi înregistrat în actele contabile facturi fiscale reprezentând achiziţii fictive de medicamente, livrări intracomunitare fictive de medicamente, cheltuieli fictive, nu ar fi întocmit facturi fiscale pentru avansuri încasate, activităţi prin care au creat un prejudiciu bugetului de stat de 7 372 602 de lei", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză, cu un prejudiciu total de 10.592.456 lei.

"Totodată, primul inculpat ar fi întocmit în fals o factură fiscală reprezentând o achiziţie fictivă de medicamente (41 de cutii ,,Sutent” de 50 mg) şi a predat organelor de poliţie o declaraţie pe care a atestat-o ca fiind conformă cu originalul, declaraţie care avea inserată operaţiunea de vânzare a 41 de flacoane de Sutent doar pe copia predată organelor de poliţie", mai scrie în comunicat.

În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.