Duminică, 21 iulie, a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată la nivel global, potrivit datelor preliminare ale Serviciului Copernicus pentru schimbări climatice al Uniunii Europene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copernicus a confirmat pentru Reuters că recordul de temperatură medie zilnică stabilit anul trecut pare să fi fost depăşit duminică, în înregistrările sale care datează din 1940.

Temperatura medie globală a aerului la suprafaţă a atins duminică 17,09 grade Celsius - uşor mai mare decât precedentul record stabilit în iulie anul trecut, de 17,08 C.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Valurile de căldură au pârjolit zone întinse din Statele Unite, Europa şi Rusia în ultima săptămână.

Anul trecut, recordul a fost depăşit patru zile la rând, între 3 şi 6 iulie, deoarece schimbările climatice, determinate de arderea combustibililor fosili, au condus la o căldură extremă în emisfera nordică.

Fiecare lună începând cu iunie 2023 - 13 luni la rând - a fost cea mai caldă de la începutul înregistrărilor, comparativ cu luna corespunzătoare din anii anteriori, a precizat Copernicus.

Unii oameni de ştiinţă au sugerat că 2024 ar putea depăşi 2023 ca cel mai cald an de la începutul înregistrărilor, deoarece schimbările climatice şi fenomenul meteorologic natural El Nino - care s-a încheiat în aprilie - au împins temperaturile tot mai sus în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.