Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să participe la următorul summit G7, în Italia, prevăzut în iunie, fie online, fie în persoană, anunţă luni un purtător de cuvânt, Serghii Nikiforov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu pot nici să confirm şi nici să infirm (dacă) preşedintele (ucrainean Volodimir Zelenski) va participa fizic la summitul G7, dar, în orice caz, online sau fizic, nu există nicio îndoială că va fi prezent”, a anunţat la televiziunea ucraineană Serghii Nikiforov.

Unul dintre principalele puncte pe ordinea de zi a acestui summit, care urmează să aibă loc în sudul Italiei în perioada 13-15 iunie, priveşte mijloace în vederea folosirii dobânzilor unor active ruseşti blocate în vederea furnizării unui nou ajutor Ucrainei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Luni, o persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite într-un atac rus cu obuz în regiunea Harkov (nord-est), unde armata rusă a landat o ofensivă la începutul lui mai, anunţă guvernatorul regional Oleg Sînegubov.

Acest atac a vizat, către miezul nopţii de duminică spre luni, satul Slobojanske, situat la sud-est de capitala regională şi a avariat case.

”Un bărbat a fost ucis, iar altul şi o femeie au fost răniţi”, a anunţat pe Telegram guvernatorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.