Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat luni Uniunea Europeană (UE) să rămână unită împotriva Rusiei, într-o convorbire cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, în urma unor declaraţii controversate ale unor oficiali germani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Volodimir Zelenski ”a subliniat că, pentru Ucraina, este importantă păstrarea untăţii tuturor statelor membre UE în privinţa apărării suveranităţi şi integrităţii teritoriale” a Ucrainei, pe fondul unor temericu privire la o invazie rusă, anunţă într-un comunicat preşedinţia ucraineană.

”Ucraina nu va ceda provocărilor, ci, din contră, îşi va păstra calmul cu partenerii săi”, a declarat el, după ce Moscova a acuzat din nou, luni, Kievul de pregătirea unei ofensive împotriva separatiştilor proruşi în estul Ucrainei.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Zelenski face aceste declaraţii după un val de idignare provocat de către şeful Marinei germane, care a respins drept o ”inepţie” ideea că Rusia ar putea invada Ucraina şi care a apreciatcă preşedintele rus Vladimir Putin ”merită probabil” respect.

Această irtare a Kievului este alimentată de asemenea de refuzul persistent al Germaniei de a livra armament Ucrainei, opoziţie pe care Kievul o denunţă drept o ”încurajare” a Rusiei.

Statele Unite, Regatul Unit şi ţările baltice au anunţat, la rândul lor, că trimit armament în Ucraina.

Germania - care este în mod tradiţional reticentă faţă de orice angajament militar după al Doilea Război Mondial - apreciază că acest tip de susţinere nu ar face decât să agraveze tensiunile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.