Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în discursul video de miercuri seară că a primit un semnal clar din partea Chinei, unde ministrul său de externe Dmitro Kuleba se află în vizită, că Beijingul sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministrul de externe Dmitro Kuleba, care se află în aceste zile într-o vizită în China, a purtat discuţii cu omologul său şi mi-a raportat despre rezultatele întâlnirii. Este prima vizită a unui oficial ucrainean la acest nivel în mulţi ani, iar acest lucru este bun. Există un semnal clar că China sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei", le-a spus Zelenski compatrioţilor în discursul video postat miercuri seară.

Potrivit lui Zelenski, în timpul vizitei, Kuleba a primit asigurări şi că Beijingul nu va furniza arme Rusiei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Preşedintele a spus că aşteaptă un raport detaliat din partea ministrului la întoarcerea sa în Ucraina.

În China, ministrul ucrainean de externe a purtat discuţii cu omologul Wang Yi, căruia i-a spus că Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia, dar că nu există o astfel de disponibilitate şi din partea Rusiei.

CITEȘTE ȘI Ucraina îi spune Chinei că este deschisă la negocieri, dacă Moscova ar da dovadă de bună-credinţă, ceea ce nu este cazul deocamdată
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.