Autorităţile au găsit dispozitive explozive în maşina tânărului despre care oficialii spun că a încercat să îl asasineze pe fostul preşedinte Donald Trump, au declarat pentru Wall Street Journal persoane informate cu privire la anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina, condusă de Thomas Matthew Crooks, a fost parcată sâmbătă în apropiere de mitingul lui Trump din Butler, Pennsylvania, au declarat persoanele respective.

De asemenea, sursele WSJ au declarat că Thomas Matthew Crooks a folosit în atac o armă care fusese cumpărată de tatăl său. Este vorba de o puşcă de tip AR cu care Crooks a reuşit să tragă mai multe gloanţe de pe un acoperiş înainte ca un lunetist al Secret Service să riposteze, ucigându-l.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Atacul a dus la moartea unui spectator, în timp ce alţi doi au fost răniţi grav, iar Donald Trump a fost rănit uşor la urechea dreaptă.

Într-o declaraţie făcută duminică dimineaţă, FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, drept "subiectul implicat" în ceea ce a numit o tentativă de asasinat asupra fostului preşedinte Trump. Suspectul era un alegător înregistrat ca republican, conform registrelor electorale ale statului.

Forţele de ordine încearcă să stabilească un motiv pentru acest atac şi cum s-a putut întâmpla acest lucru la ceea ce ar fi trebuit să fie un eveniment extrem de sigur. Unii republicani au dat vina pe retorica lui Biden, dar Trump a declarat că motivul nu este clar.

Directoarea Secret Service, Kimberly Cheatle, a fost invitată să se prezinte în faţa Comisiei de monitorizare din Camerei Reprezentanţilor la 22 iulie. Procurorul general Merrick Garland a promis că va aduce întreaga forţă a Departamentului de Justiţie pentru a investiga cazul, pe care l-a numit "un atac asupra democraţiei".

Democraţi şi republicani de top, precum şi foşti preşedinţi şi lideri din întreaga lume au denunţat violenţa politică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.