Vicepreşedintele american Mike Pence şi-a angajat un avocat personal care să răspundă întrebărilor procurorului special american Robert Mueller, care anchetează cu privire la o eventuală complicitate între apropiaţi ai lui Donald Trump şi Rusia, relatează BBC Nees şi AFP.
”Vicepreşedintele l-a ales pe Richard Cullen, de la cabinetul (de avocatură) McGuire Woods pentru a-i fi consilier şi a-l ajuta să răspundă solicitărilor procurorului special”, a anunţat Jared Agen, directorul său de comunicare.
”Vicepreşedintele se concentrează întru totul asupra sarcinii sale vizând să pună în aplicare programul preşedintelui şi speră la o soluţionare rapidă a acestui caz”, a adăugat el.
Richard Cullen este cunoscut ca un avocat al unor clienţi importanţi.
Presa americană scrie că Donald Trump este anchetat de Mueller din cauza unei eventuale obstrucţionări a justiţiei.
Mueller conduce ancheta FBI cu privire la un presupus amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.
Presa americană scrie că oficiali de rang înalt în domeniul serviciilor de informaţii uremează să fie interogaţi dacă Trump a încercat să pună capăt unei anchete care-l viza pe fostul său consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn şi despre destituirea lui James Comey de la conducerea FBI.
Trump - care a negat în mai multe rânduri vreo complicitate cu Rusia - a denunţat acest ultim demers drept o ”poveste falsă”.
”Asistaţi la cea mai mare VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE din istoria politică a Americii - dirijată de nişte oameni foarte răi şi conflictuali!”, a spris preşedintele pe Twitter.
Biroul lui Pence a anunţat decizia acestuia de a-l angaja pe Cullen joi. El a intervievat mai mulţi candidaţi.
Cullen este preşedintele cabinetului de avocatură McGuireWoods LLP.
El a reprezentat VIP-uri ca fostul congresmen american Tom DeLay şi Elin Nordegren, fosta soţie a jucătorului de golf Tiger Woods.
El a fost implicat, de asemenea, în anchetele Iran-Contra şi Watergate.
Trump şi-a angajat luna trecută un avocat, pe Marc Kasowitz, care să se ocupe de anchetele FBI şi ale Congresului cu privire la Rusia.
Ancheta cu privire la obstrucţionarea justiţiei a început la doar câteva zile după ce Trump l-a dat afară pe Comey, pe 9 mai.
Comey, care coordona una dintre anchetele cu privire la Rusia, a declarat într-o audiere în Congres, săptămâna trecută, că preşedintele a exercitat presiuni asupra sa să abandoneze ancheta cu privire la Flynn.
Flynn a demisionat în februarie, după ce nu a dezvăluit amploarea unor contacte cu Serghei Kisliak, ambasadorul rus la Washington.
Comey a declarat în Congres, sub jurământ, că Trump i-a spus într-o întâlnire privată ”sper că poţi să vezi o cale clară către a-l lăsa în pace, să-l laşi în pace pe Flynn. El e un om bun. Sper să-l laşi în pace”.
Casa Albă a declarat că preşedintele ”nu i-a cerut vreodată lui Comey sau oricui altcuiva să închidă vreo anchetă, inclusiv vreo anchetă cu privire la generalul Flynn”.
Comey s-a declarat ”sigur” că Mueller va ancheta dacă Trump a obstrucţionat justiţia.
El a mai declarat în Congres că, din câte ştie el, preşedintele nu a încercat să oprească ancheta cu privire la Rusia.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.