Un automobilist a intrat cu maşina pe o terasă a unei cafenele în arondismentul al XX-lea la paris, miercuri, dintr-un motiv nedetermnat în acest stadiu, a ucis o persoană bşi a rănit alte şase, trei grav, cu mai puţin de zece zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice (JO) în capitala franceză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptele au avut loc către ora locală 19.30 (20.30, ora României), a aflat AFP de la surse din poliţie şi apropiate anchetei.

O persoană a murit, potrivit unei surse din poliţie. Trei dintre cei şase răniţi se aflau în stare gravă, iar trei au fost răniţi mai uşor, potrivit acestei surse.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Potrivit uneia dintre sursele din poliţie, este vorba despre un accident rutier, însă alte surse îndemnau la prudenţă către ora locală 21.00 (22.00, ora României).

Şoferul vehicului a fugit pe jos, însă pasagerul a fost reţinut, potrivit sursei din poliţie. El a fost testat pozitiv referitor la consumul de stupefiante şi alcool, potrivit sursei aprooiate dosarului.

Un dispozitiv important de poliţie a fost desfăşurat în jurul terasei barului Le Ramus, pe avenue du Père-Lachaise, unde maşina a rămas încastrată, a constatat AFP.

Cel puţin patru vehicule de pompieri se aflau în apropiere, iar militari din cadrul dispozitivului Sentinelle se aflau în facţiune în Piaţa Gambetta, în apropiere.

”CU TOATĂ VITEZA”

Chelnerul unei cafenele situate la 200 de metri se afla pe terasa acesteia. El a văzut maşina trecând ”cu toată viteza” şi a auzit o bufnitură puternică. Maşina ”a intrat pe sens invers şi s-a repezit”, a declarat acest chelner, care lucrează pe această stadă de trei ani.

El a declarat că s-a apropiat şi a văzut oameni pelcând în fugă şi un corp. ”Sunt colegi, sunt vecini, îi cunosc, totuşi”, a declarat el AFP cu lacrimi în ochi.

”Este o stradă liniştită, nu se întâmplă niciodată nimic”, declară el sub protecţia anonimatului, precizând că poliţiştii au sosit ”foarte repede”

El a văzut două femei scoţând cutii cu pansamente pentru a încerca să ajute victime.

Aceste fapte intervin cu mai puţin de zece zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, la care aproximativ 25.000 de poliţişti şi jandarmi şi 18.000 de militari urmează să fie mobilizaţi îm medie pe zi.

Începând de joi, de la ora locală 5.00 (6.00, ora României), şi până la 26 iulie, perimetrul de Securitate Internă şi Luptă împotriva Terorismului (SLIT) urmează să fie activat la Paris, în apropierea malurilor Senei, în vederea Ceremoniei Deschiderii JO-2024.

Aproximativ 326.000 de spectatori - 104.000 de locuri cu plată în partea de jos, 222.000 de locuri gratuite în partea de sus - sunt aşteptaţi la 26 iulie să asiste la Ceremonia Deschiderii pe Sena - prima în istoria Jocurilor, care se va desfăşura în afara unei incinte sportive.

Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris ”nu fac obiectul unei ţintiri specifice a unor organizaţii teroriste internaţionale”, a dat asigurări marţi procurorul naţional antiterorist Olivier Christen, subliniind însă o ”resurgenţă” a ameninţării teroriste la nivelul ”întregului teritoriu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.