Un incident ar fi avut loc joi în gara din Strasbourg, care a fost evacuată şi unde intervin pompierii, după ce s-ar fi auzit explozii, potrivit postărilor pe X a doi funcţionari de la Parlamentul European, care precizează că este vorba de un tren care urma să transporte europarlamentari şi funcţionari europeni de la Strasbourg la Bruxelles..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - Aproximativ 20 de pompieri au fost trimişi joi, în jurul orei locale 15.00, în gara din Strasbourg, în urma unor informaţii că ar ieşi fum dintr-o locomotivă, scrie publicaţia locală Dernières Nouvelles d'Alsace.

Se pare că trenul implicat este trenul special închiriat de Parlamentul European pentru a permite personalului din Bruxelles să călătorească spre şi de la sesiunile plenare.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Acesta transportă în principal asistenţi parlamentari şi funcţionari publici.

Conform serviciilor de urgenţă, peronul a fost evacuat ca măsură de precauţie.

Acest incident a provocat probleme de trafic pe întreaga reţea feroviară spre şi dinspre Strasbourg.

Se aşteaptă ca perturbările să se încheie până la ora locală 18.00, potrivit autorităţilor locale feroviare.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Pelle Geertsen, secretar de presă al unui europarlamentar danez, a scris pe X, postând şi o fotografie, că mulţime de pompieri sunt în gara din Strasbourg, dar foarte puţine informaţii despre ce s-a întâmplat. Are loc o evacuare haotică a unui tren, iar oamenilor li s-a spus să îşi lase bagajele la bord şi să plece abia după ce majoritatea plecaseră deja cu tot cu bagaje.

Un alt ofiţer de presă de la Parlamentul European, Emmanuel Foulon, postase anterior că a fost o explozie la locomotiva trenului care urma să transporte deputaţi europeni şi personal de la Strasbourg la Bruxelles. „Originea este încă necunoscută. Pasagerii sunt chemaţi să se "refugieze" în tunel. Gara este paralizată, pompierii sunt chemaţi de urgenţă”.

El a revenit ulterior cu o postare şi a spus că nu se văd ambulanţe, ceea ce înseamnă că nu sunt răniţi, iar incidentul a fost probabil de natură tehnică, deşi perimetrul de securitate pare să se lărgească în gară.

De asemenea, jurnalistul de la POLITICO Max Griera a postat pe X că europarlamentarii sunt blocaţi în gara din Strasbourg după ce a incendiu s-a produs într-unul dintre trenuri şi întregul trafic este blocat.

Parlamentul European s-a reunit săptămâna aceasta în sesiune plenară şi a funcţionat la Strasbourg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.