O rachetă rusească a lovit vineri un supermarket din oraşul ucrainean Kostiantînivka din regiunea Doneţk, de pe linia frontului, omorând cel puţin 14 persoane şi rănind alte 43, potrivit unui nou bilanţ al oficialilor ucraineni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE -  "Nicio situaţie de pe câmpul de luptă nu poate justifica ţintirea civililor", a declarat procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, pe X, anunţând bilanţul actualizat al morţilor din Kostiantînivka.

Rusia neagă că ar viza în mod intenţionat civilii, deşi a ucis mii dintre aceştia în cele 29 de luni de când şi-a lansat invazia la scară largă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Case rezidenţiale, magazine şi cel puţin 12 maşini au fost, de asemenea, avariate în atac, potrivit postării ministrului de interne pe Telegram.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Un atac rusesc cu rachete care a lovit vineri un supermarket din oraşul ucrainean Kostiantînivka, din regiunea Doneţk, aflată pe linia frontului, a omorât cel puţin zece persoane şi a rănit 35, potrivit unui nou bilanţ furnizat de oficiali ucraineni, relatează Reuters.

Un bilanţ anterior indica doi morţi şi 17 răniţi.

CITEȘTE ȘI Cel puţin doi morţi ţi 17 răniţi în Ucraina, într-un atac rus vizând un supermarket la Kostiantînivka

Lovitura a provocat un incendiu care a fost stins, a declarat ministrul de interne. Nori de fum negru gros care se ridicau din clădirea distrusă pot fi văzuţi în imaginile şi videoclipurile postate de oficiali.

"Teroriştii ruşi au lovit un supermarket obişnuit şi un oficiu poştal. Există oameni sub dărâmături", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski pe X.

Serviciile de urgenţă continuă să caute supravieţuitori sub dărâmături, a adăugat el.

Guvernatorul regional Vadîm Filaşkin a declarat iniţial că Rusia a folosit artileria, dar ulterior a spus că atacul a fost efectuat cu o rachetă aer-sol X-38.

Nova Poşta, cea mai mare companie poştală privată din Ucraina, a declarat că biroul său de marfă din supermarket a fost avariat în timpul atacului. "Toţi angajaţii noştri sunt în viaţă. Un coleg are o contuzie, dar primeşte tot ajutorul necesar", a declarat compania pe X.

Locuinţe, magazine şi zeci de maşini au fost, de asemenea, avariate în atac, potrivit postării ministrului de interne pe Telegram.

Kostiantînivka se află la doar 13 kilometri de linia de luptă activă din estul Ucrainei. Părţile din regiunea Doneţk controlate de Kiev sunt supuse în mod regulat bombardamentelor şi atacurilor aeriene ruseşti. Regiunea este una dintre cele mai fierbinţi zone de luptă, Rusia vizând teritoriile dinspre direcţia nodului logistic strategic din est, Pokrovsk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.