Preşedintele parlamentului ungar, László Kövér l-a amendat pe Ferenc Gyurcsány, preşedintele Coaliţiei Democrate, cu peste 14 milioane de forinţi (35 de mii de euro), a transmis, sâmbătă, biroul de presă al partidului de opoziţie agenţiei ungare de presă MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În prealabil Ferenc Gyurcsány, luând cuvântul în parlament săptămâna trecută, a afirmat că „Ungaria are astăzi un guvern trădător şi un prim-ministru trădător”. După ce liderul grupului parlamentar al opoziţiei a fost chemat la ordine de László Kövér, el a declarat că „preşedintele parlamentului se comportă ca cel mai rău secretar de partid”, motiv pentru care i-a fost retras cuvântul.

Comunicatul emis sâmbătă subliniază că politicianul a folosit în discursul său cuvântul „trădător”, nu „trădător de ţară”. În acelaşi timp se exprimă opinia lui Ferenc Gyurcsány, potrivit căreia László Kövér a abuzat de puterile sale de preşedinte prin limitarea libertăţii de exprimare a deputaţilor.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Textul îl citează pe liderul partidului care a spus: „nu este în regulă să insulţi pe cineva în calitatea sa umană. Nu este în regulă să instigi împotriva ordinii constituţionale. Dar nici nu este vorba de aşa ceva. Există o opinie foarte calmă, exprimată cu moderaţie. Potrivit domnului Kövér, aceasta costă 14 milioane”.

În concluzie, declaraţia menţionează că preşedintele CD a promis: „va duce cazul până la Strasbourg”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.