Forţele Armate Ungare au început să crească semnificativ numărul de rezervişti pentru apărarea teritorială, iar în campania de recrutare lansată îi aşteaptă pe cei care doresc să contribuie la apărarea Ungariei - a declarat, sâmbătă, László Drót, comandantul Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială al Forţelor Armate Ungare, pentru agenţia ungară de presă MTI, la poligonul de tragere din Tatárszentgyörgy.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul de brigadă László Drót a vorbit despre aceste aspecte la antrenamentul de tragere cu muniţie reală al militarilor rezervişti şi despre faptul că Forţele Armate Ungare au lansat acest sistem de rezervişti în anul 2017. Acesta a adăugat că, anul trecut, au fost înfiinţate şapte regimente de rezervă de apărare teritorială, în cadrul cărora activează 21 de batalioane.

”Suntem disponibili în toate regiunile ţării”, a subliniat generalul de brigadă.

Comandamentul Forţelor de Apărare Teritorială a fost înfiinţat în anul 2023 cu scopul de a supraveghea şi coordona activitatea celor şapte regimente, a menţionat László Drót. ”Am ajuns în punctul în care sistemul este pregătit să primească un număr mai mare de rezervişti”, a adăugat comandantul.

Generalul de brigadă a afirmat că grupul ţintă al recrutării este reprezentat de persoanele cu vârste cuprinse între 18 – 55 de ani. Acesta a adăugat că cei care se înscriu beneficiază de diverse avantaje: la semnarea contractului primesc o sumă unică brută de 150.000 de forinţi (1 884 lei), iar indemnizaţia de disponibilitate este de 50.000 de forinţi (628 lei) brut pe lună. Studenţii din învăţământul superior au dreptul la o bursă lunară brută de 160.000 de forinţi (2009 lei), iar cei din învăţământul profesional la o bursă lunară brută de 110.000 de forinţi (1 381 lei), dacă pe durata studiilor participă la acest serviciu. În plus, se acordă un bonus unic brut de recomandare de 500.000 de forinţi (6 281 lei) pentru cei care aduc încă un rezervist pentru apărarea teritorială.

Contractele sunt în general încheiate pe o perioadă de cinci ani a menţionat comandantul Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială.

În primul an, rezerviştii participă la 25 de zile de instruire, iar în anii următori la 15 zile, cu un minim obligatoriu de 7 zile de instruire, pentru a ajunge la nivelul necesar de pregătire pentru apărarea armată a Ungariei.

 

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.