Cinci tineri vor fi prezentaţi marţi justiţiei belgiene în cadrul unei anchete pentru omor, deschisă după ce un capac de canal a fost aruncat de pe un pod de autostradă, ceea ce a costat viaţa unui şofer român de camion, a anunţat luni parchetul din Namur, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe autostrada E42, între Liège şi Namur.

Acţionând de pe un pod care traversează autostrada la Héron, cinci tineri sunt suspectaţi că au aruncat în aer un capac de canal de vizitare atârnat de o curea. Capacul de canalizare a străpuns parbrizul unui camion, ucigându-l pe loc pe şoferul român, în vârstă de 50 de ani. Prietena şoferului, care se afla în cabină lângă el, a reuşit să oprească camionul, evitând să iasă de pe carosabil.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Şoferul român lucra pentru transportatorul spaniol Castillo Trans.

Potrivit presei locale, tinerii ar fi recurs la acest gest după ce ar fi consumat capsule de protoxid de azot, supranumit şi "gaz ilariant" pentru efectele sale psihoactive.

Parchetul din Namur a refuzat să comenteze aceste informaţii luni seara. O purtătoare de cuvânt a procuraturii, contactată de AFP, a declarat: "Suspecţii sunt în prezent interogaţi (de poliţie), după care vor fi efectuate diverse proceduri de anchetă ordonate de judecător".

Printre cei cinci suspecţi, care au fost arestaţi duminică, se numără doi minori şi trei "tineri adulţi", a adăugat ea. Toţi provin din comuna Andenne, nu departe de Heron, unde au avut loc evenimentele. Ei vor fi prezentaţi marţi judecătorului de instrucţie (în cazul adulţilor) şi unui judecător pentru minori (în cazul celorlalţi doi), care vor trebui să decidă dacă îi vor plasa în detenţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.