Un imigrant în vârstă de 39 de ani a fost găsit mort vineri, după ce paza de coastă greacă a deschis focul asupra unei ambarcaţiuni care transporta imigranţi în largul insulei Symi din estul Mării Egee, au declarat autorităţile, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-un comunicat, paza de coastă a declarat că bărbatul a murit „probabil din cauza unui glonţ” şi că focurile de armă au fost trase asupra motorului exterior al ambarcaţiunii cu migranţi, în încercarea de a o imobiliza după ce aceasta a ignorat avertismentele de a se opri.

A fost lansată o anchetă, a declarat un oficial al pazei de coastă pentru Reuters, fără a oferi detalii. O sursă la curent cu ancheta a declarat că un procuror grec a ordonat, de asemenea, arestarea ofiţerului pazei de coastă care a tras focurile de armă şi confiscarea armei respective.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Ambarcaţiunea, care transporta 14 migranţi - opt bărbaţi, o femeie şi cinci minori - a părăsit ţărmurile apropiate ale Turciei şi a intrat ilegal în apele teritoriale greceşti, a declarat paza de coastă. Atunci când a fost localizată de o patrulă a pazei de coastă, ambarcaţiunea a mărit viteza şi nu a răspuns la avertismentele vizuale şi audio, a declarat paza de coastă elenă. Barca a efectuat apoi manevre periculoase, apropiindu-se de nava pazei de coastă şi punând în pericol viaţa membrilor echipajului, a adăugat aceasta.

„Au fost trase focuri de avertisment pentru a preveni un risc imediat pentru nava pazei de coastă şi echipajul acesteia şi, ulterior, au fost trase focuri direcţionate către motorul exterior cu scopul de a imobiliza barca rapidă”, se arată în declaraţia pazei de coastă.

Migrantul mort ar fi din Kuweit.

De asemenea, doi bărbaţi au fost arestaţi sub suspiciunea de trafic de persoane.

Grecia a fost o poartă favorită către Uniunea Europeană pentru migranţii şi refugiaţii din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia începând din 2015, când aproape 1 milion de persoane au debarcat pe insulele sale, provocând o criză umanitară fără precedent. Mii de alte persoane au murit pe mare, iar autorităţile elene au fost implicate de câteva ori în scandaluri în care erau suspectate de abuzuri asupra imigranţilor aflaţi pe mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.